El Fòrum Gastronòmic torna del 13 al 15 de març a Girona, amb una edició carregada de novetats repartides en més de 7.000 m2, 120 expositors i una previsió d’atraure a 15.000 visitants. El director del Fòrum, Albert Labastida, ha destacat que és “menys” del que voldrien però estan satisfets a causa de la situació en què es troba el sector de la restauració després de les restriccions sanitàries. Per la seva banda, el xef Joan Roca ha insistit que el Fòrum Gastronòmic pot ser un “revulsiu” per aconseguir superar els efectes de la pandèmia, i ha recordat que el congrés gastronòmic s’ha convertit en “una plataforma” per ensenyar i explicar tot el que es fa en el món de la restauració a la demarcació de Girona

Aquest dimecres s’ha presentat la programació d’aquest congrés centrat en la gastronomia professional, que comptarà amb cuiners rellevants com ara els germans Roca, Ada Parellada, Jordi Cruz o Paco Pérez. Aquest any, coincidint amb el 15è aniversari de la primera edició a Girona, el Fòrum Gastronòmic estrenarà sessions monogràfiques dedicades a l’steak tartar, el pastís de formatge o la xocolata.

El xef Joan Roca durant una intervenció a la presentació del Fòrum Gastronòmic | ACN

Debats i un còctel especial pel Fòrum

Un altre espai que estrenarà el congrés culinari de Girona és el de debats. Es plantejaran diversos reptes que han detectat que inquieten a empresaris i treballadors del sector per buscar possibles solucions. El primer debat parlarà dels horaris dels restaurants, el talent dels treballadors, la formació i la remuneració del sector. En el segon debat es parlarà dels relleus generacionals en els negocis i en l’últim s’abordarà com millorar l’experiència del client a la sala dels restaurants.

En aquesta jornada, es presentarà una associació que s’acaba de crear sobre el personal de sala en establiments gironins. Aquesta se sumarà a les poques organitzacions professionals de treballadors de sala que hi ha en tot l’Estat. A més, els membres de l’associació han avançat que crearan un còctel especial pel Fòrum Gastronòmic.

Sopar benèfic al Celler de Can Roca

A més dels tallers de cuina i presentacions de nous productes que ja són habituals al Fòrum Gastronòmic, enguany també hi haurà un sopar benèfic al Celler de Can Roca. Es tracta d’un àpat que es farà el dilluns 14 de març i els plats estaran elaborats pels xefs Joan Roca, Massimo Bottura i Mauro Colagreco. La tarda del mateix dimarts els tres cuiners faran una ponència al fòrum.

Joan Roca ha anunciat que tot el que es recapti amb aquest sopar anirà a la unitat de neurocrítics de l’hospital Josep Trueta de Girona i servirà com a “homenatge per a la sanitat pública i especialment als treballadors de l’hospital gironí”. El cuiner del Celler de Can Roca ha detallat que aquesta iniciativa sorgeix després que la seva filla tingués un accident de trànsit i hagués d’ingressar al Trueta. “Te n’adones de la professionalitat i la qualitat de l’assistència sanitària pública”, ha afegit Roca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa