Vadegust
El forn que fa el millor tortell clàssic de Reis de Catalunya

Ja se sap quin és el millor tortell de Reis català. El Forn Tarraconense (situat al carrer Comte de Rius, 5, de Tarragona), ha guanyat el concurs ‘Millor tortell clàssic de Reis de Catalunya’ celebrat aquesta setmana a l’Estació del Nord de Barcelona.

En aquesta segona edició del concurs han participat més de 60 fleques i pastisseries, però ha estat la que dirigeix Julio Solanes a Tarragona la que ha superat a les barcelonines Forn Gil i Carrio, que han quedat segona i tercera, respectivament. El forn tarragoní va aconseguir el tercer lloc en la primera edició del certamen.

El tortell de Reis del Forn Tarraconense | Instagram Forn Tarraconense

El concurs ha estat organitzat per l’obra social Ernest Verdaguer de la plataforma Panátics amb el suport de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Forners i el patrocini d’empreses del sector.

Dos jurats formats per professionals forners, pastissers i professors de diferents escoles i amb la col·laboració de la monja Sor Lucía Caram com a ‘Presidenta d’Honor’, van ser els qui van degustar i van valorar els tortells candidats en un tast a cegues.

El tortell que s’elabora al Forn Tarraconense es fa amb massa mare fermentada quatre vegades abans de coure-la, i es triga al voltant de dos dies a acabar-lo i tenir-lo enllestit per a consumir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa