Vadegust
Fer això amb l’arròs t’evitarà tenir malalties

L’arròs és un dels aliments més consumits arreu del món. Però té un problema. Aquest aliment que tant s’utilitza i que és molt versàtil a la cuina, conté arsènic. Tot i això no cal alarmar-se en excés. La major part de l’arròs consumit a Espanya procedeix de la conca mediterrània, el qual es troba entre els menys contaminats. El més “perillós” és el que es conrea en terres gallegues.

Com reduir l’arsènic de l’arròs?

El conegut com a mètode de ‘sancotxar ha demostrat ser el més efectiu per a reduir la presència d’arsènic en l’arròs. Gràcies a ell, s’aconsegueix minimitzar aquest compost conservant la resta dels nutrients. Els passos a seguir són molt simples, segons publica Ok Diario:

Un plat amb arròs blanc | Pixabay
Un plat amb arròs blanc | Pixabay
  1. En primer lloc, es posa a bullir un litre d’aigua en una casserola gran.
  2. S’afegeix l’arròs sec i es deixa bullir durant cinc minuts.
  3. Una vegada transcorregut el temps, s’elimina l’aigua i s’afegeix el doble d’aigua neta de la quantitat d’arròs que s’estigui cuinant.
  4. Es deixa cuinar a foc mitjà fins que l’arròs estigui fet.

La millor manera de prevenir un consum excessiu d’arsènic és seguir una dieta saludable i equilibrada. Encara que és un element que és present en nombrosos productes, els nivells de contaminació on molt variables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa