Vadegust
Existeix el gelat de pet de monja i el fan a Barcelona!

Potser et sembli que és una broma. Però de debò que no. El gelat de pet de monja existeix. I no només això, sinó que el fan a Barcelona. En concret, es ven a Baboia (Canvis Vells, 2), en una cantonada del Born, tal i com publica ‘Time Out‘. Però es que hi ha més: no només fan gelat de pet de monja, sinó que en aquest establiment també hi trobareu gelat de ratafia, de gaspatxo, de cabell d’àngel…

Segons explica la propietària de local a la revista barcelonina, la francesa Laurence Mikalonis, aquesta és una manera “de fer gelats originals i d’apropar a la gent que passa per Barcelona, sense cap mena de pretensió, els dolços i tradicions d’aquí”. La carta compta amb un total de 23 sabors.

El gelat de cava amb mandarina té un toc de bombolla final. El gelat de ratafia té l’inequívoc sabor entre dolç i amargant del licor d’herbes. El gelat de cabell d’àngel és una passada: clava el sabor i la textura d’un dolç que a algunes persones fa angunieta (a mi em sembla deliciós). I el gelat de pet de monja, doncs això: té el sabor potent i dolç de la galeta amb un toc de cremositat.

Gelat de gaspatxo de Baboia | Instagram @baboia.gelateria

El de mel i mató és un deliri de bo. I el gelat de gaspatxo és exactament això. “Volíem aconseguir un equilibri entre dolç, salat i afruitat”, diu la Laurence (i també venen els típics de pistatxo, avellana i maduixa, esclar). 

El responsable d’aquests gelats és en Jordi Roig, un mestre gelader de Canet de Mar, que va guanyar el premi a la millor copa de Gelat del Món a la Copa del Món de Pastisseria a Lyon el 2009. Roig elabora tots els gelats que es venen a la cantonada de Canvis Vells. “La fidelitat del sabor s’aconsegueix fent servir el producte que dona nom al gelat, i potenciant-lo amb espècies”, explica la Laurence, que promet que a l’hivern vendran un gelat de cigaló de rom

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa