T’agrada l’establiment on fas la compra? Què és el que més valores? La qualitat, el preu, l’atenció, l’horari, la varietat de productes, l’enviament a domicili…? Les respostes de l’enquesta de satisfacció que ha realitzat l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) revela que els ciutadans estan en general molt contents amb el seu súper i destaquen les cadenes territorials, com ara Esclat, Bonpreu i BonÀrea. Hipercor i El Corte Inglés són les més valorades de les cadenes espanyoles.

Per què triar un supermercat?

Fins i tot sent fonamental, i més en aquests temps, el preu no és la raó principal, ni l’única per la qual el consumidor decideix que un establiment es converteixi en el seu preferit.A més del preu, hi ha altres raons: segons els enquestats, en l’elecció pesen qüestions pràctiques, com la proximitat o les instal·lacions, l’assortiment i varietat de productes i marques, la qualitat dels productes i altres, com l’existència de promocions i descomptes, els horaris…

Un home i una nena comprant en un supermercat | OCU

Esclat, el millor valorat pels seus clients

Un any més l’OCU ha realitzat una enquesta de satisfacció durant l’estiu de 2021, similar a les que ha realitzat en anys anteriors. En aquesta ocasió, 5.604 socis han compartit els seus hàbits de compra d’aliments i productes de drogueria i higiene i la seva opinió sobre els establiments, tant físics com en línia, per a conèixer el seu nivell de satisfacció amb ells.

Hàbits de compra

  • L’amplitud d’horaris és un fet que molts clients valoren: tot i que són majoria els que fan la compra al matí, hi ha un 13% d’usuaris que aprofiten l’estona entre les 14 i les 16.30, i un altre 13% va habitualment a última hora, entre 19 i 20 hores..
  • 6 de cada 10 enquestats diuen que van amb cotxe a la compra.
  • Lactis, productes de neteja i higiene i alimentació general (olis, pasta, arròs, conserves…), així com les begudes, són el que més gent compra en el supermercat. Entre els aliments frescos, tot i que gairebé un 70% compra fruita i verdura, pràcticament el 50% compren la carn i el peix en el supermercat.

Els millors supermercats: triomfen les cadenes regionals

L’OCU ha demanat als enquestats que puntuessin les cadenes a les quals van habitualment. Hi ha dades de 33 cadenes de supermercats i hipermercats, que han estat valorats en funció de criteris com la proximitat, la neteja, la varietat de productes i marques, l’atenció del personal, els preus, la qualitat de productes frescos, temps d’espera en caixa i el servei d’enviament de la compra a casa, entre altres. Aquest és el rànquing de satisfacció, encapçalat per Esclat:

Rànquing de satisfacció | OCU
  • Esclat i Bonpreu lideren el rànquing dels supermercats més estimats pels seus clients -són cadenes d’implantació territorial-, com ara BonÀrea i Hiper Usera.
  • Hipercor és l’hipermercat millor valorat, però també El Supermercat d’El Corte Inglés i Supercor, les tres ensenyes d’implantació estatal, estan entre els primers llocs.
  • En canvi La Plaza de Dia, Condis i Spar van ser els menys valorats pels enquestats, sense que per això la seva valoració sigui dolenta.

Què és el més valorat? La qualitat de productes i aliments, i disposar d’una bona gamma és del que més valoren els clients, a més de comptar amb un bon nivell de preus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa