Vadegust
L’error que no has de cometre mai amb l’arròs abans de cuinar-lo

L’arròs és un dels aliments més consumits arreu del món. I, per suposat, també ocupa un lloc molt important en la dieta mediterrània. A més, és un producte molt fàcil de cuinar, tot i que això no treu que sovint cometem certs errors amb ell. Un exemple ben clar és el fet de rentar-lo amb aigua abans de cuinar-lo.

Segons ‘Ok Diario‘, existeixen algunes receptes o plats amb arròs on rentar-lo o esbandir-lo abans de cuinar-lo significa carregar-se el plat des del principi. Per exemple, si volem fer un excel·lent risotto, que es perdi el midó que cobreix cada gra pot fer que ja no tingui el mateix gust.

De la mateixa manera, també per a preparar plats japonesos a base d’arròs és important no rentar-lo abans de cuinar-lo, ja que si el passem per sota de l’aigua abans de cuinar-lo i fins i tot després, quan ja l’hem colat, de nou eliminarem el midó i no ens quedarà igual.

En canvi, sí que és possible esbandir l’arròs -i de fet es recomana-, en el cas que estiguem cuinant arròs del tipus basmati, ja que pot haver-hi rastres de talc per a blanquejar-lo. A més, rentar l’arròs ens ajuda al fet que els grans quedin més tous i digeribles, sense patir trastorns gastrointestinals.

Altres errors a evitar amb l’arròs

Altres gestos a evitar quan es tracta d’arròs? Cuinar-lo a foc fort, barrejar-lo i no posar-li sal a l’aigua. En el primer cas, el risc és que els grans s’esmicolin per fora i quedin crus per dins; en el segon cas significa que el midó encara present s’alliberarà a l’aigua; finalment en el tercer cas, gràcies a la sal s’evitarà la gelatinització donant més sabor al plat final.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa