Vadegust
Els aliments que has de menjar perquè t’agafi el sol més ràpid

S’acosta la temporada d’estiu i de platges i piscines. I si hi vols arribar ja amb una mica de color, és important que sàpigues quins aliments t’ajudaran a agafar el sol més ràpidament. Segons publica Ok Diario, han de ser aliments que continguin betacarotè, un nutrient que es converteix en vitamina A quan arriba a l’intestí i a continuació el fetge s’ocupa d’emmagatzemar-lo com retinol.

És un component bàsic en la pigmentació de la pell. A més de potenciar el color de la pell també es converteix en un gran antioxidant, per la qual cosa també exercirà una tasca de protecció davant la possible aparició de melanomes i enfortirà la pell. Són els següents:

Aliments que continguin vitamina D

Consumir aliments rics en vitamina D, com ara peix gras, ous i productes lactis fortificats, fan que la pell estigui més saludable i que aconseguim tenir algunes de les mateixes propietats que el sol.

Tomàquet

El tomàquet resulta molt beneficiós a l’hora de bronzejar-se. El seu alt contingut en licopè ajuda a lluitar contra l’envelliment de la pell que pot causar l’exposició al sol.

Tomàquets | Pixabay
Tomàquets | Pixabay

Aliments rics en manganès

Es tracta d’un mineral que facilita l’absorció dels raigs del sol, exercint una labor de filtre i bloquejant els radicals lliure al mateix temps que permet la pigmentació de la pell. No és necessari en quantitats molt elevades. Els aliments més rics en manganès són els cereals, els llegums i la fruita seca, destacant sobretot les nous.

Antioxidants

S’inclouen la vitamina C, el zinc i la luteïna. Són presents en molts aliments, especialment en les fruites i verdures de color vermell (mores, gerds, nabius, tomàquets, albergínies, etc.), a més de les pastanagues, l’alvocat, col, bròquil, cítrics (taronja, aranja, mandarina, llima i llimona), espinacs i cebes.

Vitamina E

També té una acció antioxidant ja que facilita el bloqueig dels radicals lliures. Es troba en els cereals, fruita seca i llegums.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa