Vadegust
El detall que desconeixes sobre les conserves i la seva data de caducitat

Tots tenim llaunes de conserves al rebost, o emmagatzemades a la cuina, perquè quan les comprem pensem que les podrem consumir durant un llarg període de temps. I, com a regla general, aquest pensament és cert. Normalment, totes les conserves es mantenen en òptimes condicions durant un temps que va dels 2 als 5 anys. Però existeixen molts dubtes relacionats amb les conserves i la seva data de caducitat, la que apareix a la llauna i fa que els consumidors a vegades no estiguin segurs de poder ingerir-les.

Segons publica ‘Ok Diairio‘, la regla que afirma que una llauna es conserva correctament entre 2 i 5 anys està supeditada al fet que es compleixin uns certs requisits de conservació en la distribució i el magatzematge, entre altres factors.

Per això, és important descobrir quins són els paràmetres que serveixen per a distingir quines conserves en llauna continuen estant en bon estat, i quines és millor descartar definitivament de la teva cuina.

Llaunes de conserves | Pixabay

La data de consum preferent, la clau

Un error freqüent quan parlem de llaunes de conserva és creure que tenen data de caducitat com els altres. Realment, la data que veiem en aquests envasos és la data de consum preferent. No és el mateix.

I no és igual perquè mentre que els aliments que tenen data de caducitat no haurien d’ingerir-se una vegada superada, en el cas de les conserves enllaunades i la data de consum preferent hi ha un cert marge. Idealment han d’ingerir-se abans, és clar, però poden consumir-se després.

Parlant de les llaunes, aquestes tenen expectatives de vida d’anys, i consum preferent pel que, posteriorment a aquesta, les seves característiques d’aspecte, aroma, textura i sabor podrien ser alterades.

No cal llençar les llaunes si han superat la data de consum preferent -com sí que s’ha de fer amb els aliments que han superat la data de caducitat-, però hi ha situacions en les quals és millor no consumir-los, perquè podrien provocar reaccions adverses.

Cal fixar-se si la llauna està inflada, mostra fugides de contingut o perforacions que haguessin permès que entri aire extern.

D’altra banda, si en obrir-la notes que hi ha alguna cosa que no és normal, com un color o olor diferent al que esperaves trobar-te, és millor que descartis aquesta llauna, i provis amb la següent.

Més notícies
Carn envasada | Pixabay

La diferència entre data de caducitat i data de consum preferent

Comparteix
Té importància per a garantir la seguretat dels aliments i, alhora, reduir el desaprofitament alimentari
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa