Vadegust
L’efecte que té en el teu cos menjar formatge cada dia

Als amants del formatge no els hi deu semblar estrany menjar-ne cada dia. De fet, és un aliment amb varietat de vitamines i minerals. Però, com tot, en excés no és bo, i cal parlar sobre què passa en el teu cos si menges formatge cada dia. D’entrada, és importar recordar que hi ha formatges més saludables que d’altres, i al final, tot això depèn de cada tipus de producte.

Segons la quantitat

Segons publica ‘Ok Diario‘, no és que el formatge sigui dolent, ara bé quan ens passem, mengem en excés i diàriament aquells formatges que tenen un alt contingut en greixos i sal, llavors pots ser que , a la llarga, això sigui perjudicial per a la nostra salut.

Una taula amb formatge | Pixabay
Una taula amb formatge | Pixabay

Segons el tipus

Les conseqüències del formatge sobre la nostra salut depenen realment del tipus que en mengem. Així els tendres i baixos en sal seran molt més saludables que els curats, encara que aquests últims siguin més saborosos. Per a anar bé, no tindríem que prendre més de 50 grams al dia en formatges curats, però si en prenem de frescos, que són els que més es recomanen en aquest sentit per a protegir el nostre organisme, llavors podem prendre fins a 100 grams diaris.

Amb quins aliments els mengem

Hi ha un altre factor a tenir en compte, i és amb què acompanyem aquests formatges. No és el mateix menjar pizza, o formatge amb hamburguesa cada dia, que afegir aquest formatge fresc a una amanida o a una crema de verdures, perquè llavors també podem perjudicar el nostre cos.

Una hamburguesa | Pixabay
Una hamburguesa | Pixabay

Conseqüències de menjar-ne a diari

Menjar segons quins tipus de formatge a diari no és innocu pel nostre organisme. Així, pot produir problemes com: dolors estomacals (quan ens passem amb segons quins formatges, se’ns infla la panxa i podem tenir més gasos del que és normal. A algunes persones, a més, els provoca restrenyiment i mal de panxa), augment de pes, pujada del colesterol (i, per tant, augmenta el risc de patir malalties cardiovasculars) i agument de les calories.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa