Una distribució adequada dels aliments a la nevera és primordial per a la seguretat alimentària. I és per aquest motiu que l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha donat algunes indicacions per a fer-ho correctament:
- Neteja a fons la teva nevera, com a mínim una vegada al mes
- Mantingues la teva nevera a una temperatura màxima de 4 graus
- Presta atenció a les dates de caducitat o consum preferent
- Utilitza el principi FIFO: First In, First Out (és a dir: el primera que entra, el primer que surt)
- Separa els aliments crus dels cuinats
- Utilitza recipients tancats
- Refrigera o congela els productes cuinats
?Sigue estos sencillos consejos de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición @consumogob y ➡️ Pon orden en tu nevera.
— AESAN (@AESAN_gob_es) January 17, 2022
✔️ Una distribución adecuada de los alimentos en el frigorífico es primordial para mantener la seguridad alimentaria. pic.twitter.com/bCUrljqGmk
Existeix una altra clau per evitar un possible risc de contaminació: l’organització dels aliments dins de la nevera.
- Les fruites i les verdures hauran de col·locar-se als calaixos inferiors. Són productes que es fan malbé més ràpidament i han d’estar en un espai més fred i humit.
- En les baldes inferiors se situaran les carns i els peixos. També es poden utilitzar per als aliments que s’han de descongelar.
- Els prestatges intermitjos són un bon lloc pels ous, lactis, embotits i plats precuinats.
- En les baldes superiors s’han de situar els aliments cuinats o a punt per al consum.
- Les begudes, les salses i altres aliments tenen el seu lloc a la porta de la nevera, ja que no necessiten una refrigeració molt baixa.
Hi ha aliments que és millor no posar a la nevera, com els plàtans i els tomàquets, que tindran menys sabor, ja que el fred els impedeix madurar com haurien de fer-ho. També les patates, les cebes, i els alls s’han de guardar fora, en un lloc sec i fresc.