Vadegust
Com distribuir els aliments a la nevera per una bona seguretat alimentària

Una distribució adequada dels aliments a la nevera és primordial per a la seguretat alimentària. I és per aquest motiu que l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha donat algunes indicacions per a fer-ho correctament:

  1. Neteja a fons la teva nevera, com a mínim una vegada al mes
  2. Mantingues la teva nevera a una temperatura màxima de 4 graus
  3. Presta atenció a les dates de caducitat o consum preferent
  4. Utilitza el principi FIFO: First In, First Out (és a dir: el primera que entra, el primer que surt)
  5. Separa els aliments crus dels cuinats
  6. Utilitza recipients tancats
  7. Refrigera o congela els productes cuinats

Existeix una altra clau per evitar un possible risc de contaminació: l’organització dels aliments dins de la nevera.

  1. Les fruites i les verdures hauran de col·locar-se als calaixos inferiors. Són productes que es fan malbé més ràpidament i han d’estar en un espai més fred i humit.
  2. En les baldes inferiors se situaran les carns i els peixos. També es poden utilitzar per als aliments que s’han de descongelar.
  3. Els prestatges intermitjos són un bon lloc pels ous, lactis, embotits i plats precuinats.
  4. En les baldes superiors s’han de situar els aliments cuinats o a punt per al consum.
  5. Les begudes, les salses i altres aliments tenen el seu lloc a la porta de la nevera, ja que no necessiten una refrigeració molt baixa.

Hi ha aliments que és millor no posar a la nevera, com els plàtans i els tomàquets, que tindran menys sabor, ja que el fred els impedeix madurar com haurien de fer-ho. També les patates, les cebes, i els alls s’han de guardar fora, en un lloc sec i fresc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa