Vadegust
Denuncien dues marques d’oli d’oliva per no ser aptes per al consum

FACUA Sevilla ha alertat d’un frau en la venda d’oli d’oliva verge extra a la província de Sevilla, concretament als pobles de Carmona i El Viso del Alcor. Les marques intervingudes per la Guàrdia Civil han estat Oliestepa -que imitava a Oleoestepa-, i El Monasterio, en lloc de El Convento, tal com ha informat la Guàrdia Civil a l’associació. FACUA Sevilla adverteix als consumidors que si tenen aquestes marques, s’abstinguin de consumir-les i les retornin als establiments en les quals van ser adquirides per a procedir a la devolució dels diners.

L’operació ha estat duta a terme per la Guàrdia Civil de Sevilla. El resultat ha estat el desmantellament d’una xarxa que es dedicava a introduir en el mercat grans partides d’oli a granel, sense cap mena de control sanitari. Presentava un fals etiquetatge de verge extra, ja que en realitat es tractava d’una barreja d’orujo amb llavor de gira-sol. Així mateix, el cos de seguretat indica en el seu comunicat que “no era apte per al consum per no existir traçabilitat d’aquest producte i ser el resultat de la combinació d’altres olis”.

L’oli Oliestepa | FACUA

La Guàrdia Civil ha advertit que els productes fraudulents s’estaven comercialitzant en supermercats petits, botigues i alguns bars i restaurants, pel preu tan avantatjós amb el qual l’oferien. El codi de barres utilitzat en l’etiquetatge fraudulent d’Oliestepa pertany en realitat a una llibreta de butxaca d’una empresa de Valladolid. Va ser Oleoestepa qui va posar la denúncia en detectar la imitació.

Una vegada detectat el frau, han estat investigats quatre responsables així com l’activitat de dues indústries d’envasament d’oli i es van realitzar dos registres amb ordre judicial per a paralitzar la venda, intervenint-se més de 24.400 litres d’oli embotellat en garrafes de 5 litres, així com 30.300 litres d’oli a granel localitzat en dipòsits. Alhora, s’han intervingut 50.000 etiquetes falsificades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa