Vadegust
Denunciat un restaurant que ofereix aigua de l’aixeta gratis però la cobra

FACUA Castella i Lleó ha denunciat al restaurant La Olma de Pedraza (Segovia) davant el Servei Territorial de Cultura, Turisme i Esport de la Junta de Castella i Lleó per cobrar-li als seus clients pel servei d’aigua de l’aixeta.

En l’apartat “El nostre menú” de la pàgina web d’aquest establiment segovià figura, entre altres conceptes a cobrar, el “servei d’aigua de l’aixeta (per persona), l’aigua l’hi regalem”.

L’associació va remetre el 16 de gener un escrit a la Olma de Pedraza instant-li que retirés de la seva carta en línia el referit cobrament per servir aigua de l’aixeta als clients.

Got d'aigua amb gel | Pixabay
Got d’aigua amb gel | Pixabay

Interpretació injusta de la norma

FACUA Castella i Lleó entén que el fet d’exposar en la carta en línia que “l’aigua l’hi regalem” i que, per tant, el que es cobra és el fet d’omplir el got i portar-lo a la taula, suposa una interpretació injusta de la norma per part de l’empresa.

L’article 18.3 de la Llei 7/2022, de 8 d’abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular estableix que “en els establiments del sector de l’hostaleria i restauració s’haurà d’oferir sempre als consumidors, clients o usuaris dels seus serveis, la possibilitat de consum d’aigua no envasada de manera gratuïta i complementària a l’oferta del mateix establiment”.

L’associació demana que se sancioni al restaurant

FACUA Castella i Lleó recorda que, des de l’entrada en vigor d’aquesta normativa, els establiments d’hostaleria no poden efectuar cap cobrament als consumidors en concepte d’aigua de l’aixeta.

Davant la falta de resposta, l’associació ha denunciat aquestes pràctiques davant l’organisme competent. En la seva reclamació, l’associació demana a la Junta de Castella i Lleó que prengui les mesures oportunes i sol·licita l’obertura d’expedient sancionador a l’establiment per cobrar als clients pel servei d’aigua de l’aixeta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa