Vadegust
Demanen retirar diversos productes de xocolata distribuïts a Catalunya

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha tingut coneixement, a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària Europea (RASFF), d’una notificació d’alerta traslladada per les autoritats sanitàries d’Alemanya, relativa a la presència de proteïna de cacauet no inclòs en l’etiquetatge en lecitina de soia procedent de l’Índia.

Posteriorment, les autoritats sanitàries de Catalunya han informat a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) que la lecitina de soia alertada ha estat utilitzada en l’elaboració de productes de xocolata de diferents marques comercials amb presència de proteïna de cacauet no inclòs en l’etiquetatge.

L’alerta és resultat de l’autocontrol de la pròpia empresa, que ha comunicat la incidència a les autoritats competents, en compliment de la legislació i a fi de no posar a la disposició de la població aliments no segurs. L’empresa ha comunicat l’alerta als seus clients i està donant indicacions per al reetiquetat del producte amb la llegenda “pot contenir traces de cacauet”.

Xocolata negra | Pixabay
Xocolata negra | Pixabay

Les marques dels productes implicats són:

Amatller
Bonpreu
Xocolates Amatller
Xocolates de Mendaro
Xocolates Lacasa
Xocolates Simon Coll
Xocolates Simon Coll / Waksman
Faborit
Ca Kaw
Lekkerland
Museu de la xocolata

En aquest enllaç es pot consultar la llista amb tots els productes afectats.

Segons la informació disponible, el producte ha estat distribuït en diversos països i, dins d’Espanya, en la majoria de les comunitats autònomes.

Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) i als Serveis de la Comissió Europea a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària europea (RASFF), a fi que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

Com a mesura de precaució, es recomana a les persones al·lèrgiques al cacauet que poguessin tenir els productes a casa que s’abstinguin de consumir-los. El consum d’aquest producte, però, no comporta cap risc per a la resta de la població.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa