Vadegust
Demanen no consumir una farina perquè podria tenir efectes al·lucinògens

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha tingut coneixement a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), d’una notificació d’alerta traslladada per les autoritats sanitàries de Catalunya relativa a la presència d’alcaloides del cornezuelo, en el producte farina de sègol integral.

Les dades del producte implicat són:

Nom del producte : Farina de sègol integral
Nom de marca: BIOGRÀ
Aspecte del producte : envasat en bossa de plàstic
Número de lot: 21-005
Data de consum preferent: 30/05/2023
Pes d’unitat: 500 g
Temperatura: ambient

La farina afectada | AESAN

Segons la informació disponible, la distribució inicial ha estat al País Valencià, Castella-la Manxa, Illes Balears, Galícia, Andalusia, Illes Canàries, Castella i Lleó, Comunitat de Madrid, La Rioja, País Basc i Catalunya, tot i que no és descartable que puguin existir redistribucions a altres territoris de l’Estat.

Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), a fi que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

Es recomana a les persones que tinguin en el seu domicili productes afectats per aquesta alerta, s’abstinguin de consumir-los.

En el cas d’haver consumit algun dels productes dels lots afectats i presentar alguna simptomatologia compatible amb l’ergotisme (al·lucinacions, convulsions, entumiment, formigueig, dolor, cianosi, absència de pols i fred intens i sobtat en les extremitats que pot anar seguit de coïssor aguda, dolor abdominal) es recomana acudir a un centre de salut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa