Vadegust
Un conegut xef revela com fer una truita de patates perfecta

El dia 9 de març se celebra el Dia Mundial de la Truita de Patates, un plat molt nostrat de la cuina espanyola i catalana. I sempre hi ha molt debat en relació a la recepta d’aquesta menja, que trobem en pràcticament tots els bars de tapes i en molts restaurants del país. Hi ha mil maneres de fer una truita de patates -començant per l’etern debat sobre si ha de portar ceba o no-, i per això ens fem ressò de l’opinió del prestigiós xef Dabiz Muñoz -xef i propietari del restaurant DiverXO de Madrid, amb tres Estrelles Michelin-.

El xef Dabiz Muñoz | Europa Press
El xef Dabiz Muñoz | Europa Press

Fa uns mesos, Muñoz va participar com a convidat al programa de La Sexta ‘El Hormiguero’, i aquell dia, el presentador. Pablo Motos, volia saber especialment com elaborava el reconegut xef la seva truita de patates. D’entrada, amb o sense ceba?. “És obvi. M’ofèn que em feu aquesta pregunta”, va respondre Muñoz, que per a sorpresa d’alguns va respondre: “Evidentment, sense ceba“. “Jo entenc a la gent que li agrada la truita de patates amb ceba, però a mi em sembla que aquest toc melós i lleugerament retorrat de la ceba escalfada que li dona a la patata i l’ou no li fa falta perquè el porta un nivell per sota”, va explicar el marit de Cristina Pedroche.

Truita de patates | Pixabay
Truita de patates | Pixabay

A més, el triestrellat cuinar va afegir: “Penso que una bona truita de patates s’ha de fer amb ous camperols, unes bones patates ben escalfades i lleugerament daurades, quallada per fora però molt poc feta per dins, cremosa. I així no li fa falta res més”.

Truita sucosa

Un truc perquè la truita de patates quedi molt sucosa és, com faríem amb una truita francesa, afegir una mica de llet als ous una vegada batuts. A més, perquè quedi esponjosa i gruixuda, podem afegir un polsim de llevat abans de batre els ous. Si malgrat els consell de Dabiz Muñoz volem la truita de patates amb ceba, el millor és fregir per separat tots dos ingredients. Així aconseguirem que quedi amb millor textura, aspecte i sabor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa