Vadegust
Com reduir el malbaratament alimentari, segons el xef Diego Guerrero

Pràcticament tothom ja és conscinet de la necessitat de disminuir el malbaratament alimentari. I el xef Diego Guerrero, que treballa en el projecte Imperfectxs de de Cervezas 1906 ofereix alguns consells, que recull Ok Diario. El xef va explicar als seus seguidors que “els paràmetres del luxe han canviat i es pot entendre, per exemple, el luxe com la creativitat aplicada a ingredients de la cuina que abans no s’aprofitaven”.

Insisteix en la necessitat d’anar cap a “una cuina més natural” en la qual tinguin absoluta prioritat els aliments locals i de temporada, que suposen un desaprofitament una mica menor davant dels importats o d’una altra estació.

Trucs simples per a aprofitar millor els aliments

Actualment, aproximadament un terç del menjar produït pels éssers humans es malgasta, conèixer alguns trucs per a aprofitar millor els aliments és clau per a aportar el nostre granet de sorra.

Ampolles d'oli en un supermercat | ACN
Ampolles d’oli en un supermercat | ACN

– Compra planificadament
Planificar els teus àpats, i per tant les teves compres, és el primer pas perquè no malgastis tants aliments. Pot ser que et porti una mica més de temps, és cert, però estalviaràs diners en utilitzar tot el que compres.

Utilitza totes les fruites i verdures
Per descomptat, acostumem a malgastar més aquests aliments que requereixen d’una preparació molt més elaborada. Les fruites i les verdures són les primeres víctimes de la falta d’organització, així que procura incloure-les en els teus plats des del primer dia. Buscar receptes a Internet és una bona manera de gaudir-les d’altres maneres.

Aprèn que tot pot tenir una altra oportunitat
Peles de fruites i verdures, fulles verdes d’algunes hortalisses, etc. Gairebé tot admet segones oportunitats. I això per no parlar de les restes de carn o peix, ingredients estrella de diverses receptes fetes amb sobres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa