Vadegust
Com preparar un entrepà per menjar-lo igual de bo hores després

A tots ens ha passat, i segur que més d’un cop, que hem hagut de preparar un entrepà per menjar-lo hores després i, passat aquest temps, hem vist que ja no era tan bo com hauria de ser-ho. Doncs el diari ‘La Vanguardia‘ explica com hem de fer aquest entrepà. Per a saber com conservar un entrepà, és fonamental saber quins ingredients portarà. Cal tenir en compte que els aliments que necessiten refrigeració no poden estar massa temps fora de la nevera.

1. Distingir els aliments que necessiten refrigeració

En general, l’ideal és mantenir el mínim temps possible els nostres entrepans a temperatura ambient. Fins i tot si l’entrepà és d’embotit, com ja l’hem tallat i, per tant, ja està manipulat, si l’hem de menjar en unes hores, és preferible guardar-lo en la nevera. I, en general, no trigar més de dos dies en menjar-lo perquè organolèpticament, la seva textura i característiques no estaran en les millors condicions.

2. Atenció al porcentatge d’humitat de l’entrepà

La humitat de l’entrepà juga en contra de la seva conservació. Per exemple, un entrepà fet de formatge fresc té més probabilitats d’alterar-se ràpidament que un de formatge curat. Per aquest mateix motiu, en el cas de les llaunes, de tonyina o paté, és millor no obrir-les fins al moment de fer l’entrepà i consumir-lo. Si ens ha sobrat un rostit, amb salsa, i volem fer entrepans, l’ideal és menjar-los de seguida. En el cas de les truites, també s’incrementa el risc si les fem poc quallades.

Barres de pa | Pxhere
Barres de pa | Pxhere

3. Tenir en compte el tipus de pa

Quan ens sobren entrepans i volem conservar-los en bon estat, és important saber quin tipus de pa tenim entre mans. El pa de motlle o el brioix tenen més humitat i per tant s’assequen menys ràpid que el pa de barra. És important triar sempre pans de qualitat, fets amb bona farina del tipus que sigui, perquè a més de ser més nutritius i saborosos, aconseguirem també una millor i més llarga conservació que si els comprem industrials. També és important que sigui fresc perquè quedi bé.

4. Com regenerar millor, planxa, forn o microones?

Podem utilitzar un microones per a descongelar, però una vegada estigui a temperatura ambient, cal tenir en compte que no ens deixarà mai el pa de barra cruixent, ja que no s’escalfa igual pertot arreu, i queda estovat. A més, un cop tret del microones, té una vida útil de pocs minuts. Per a aconseguir que ens quedi bo, és millor donar-li un cop de forn tradicional, de torradora o de sandvitxera. Posar-li oli pot ajudar a aconseguir la sensació d’entrepà recentment fet.

Dues hamburgueses | Pxhere

5. Es pot congelar qualsevol entrepà?

Si volem regenerar un entrepà que hem congelat, haurem de respectar els passos de la cadena del fred per a descongelar-los, sense reescalfar-los de cop. El millor és deixar-los a la nevera la nit anterior a consumir-los. El pa no quedarà com si estigués acabat de comprar, però resultarà acceptable. Ara bé, no tots els entrepans es poden congelar sense problemes. No és recomanable fer-ho, per exemple, amb una hamburguesa completa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa