Es produeixen anualment uns 20 milions de clementines a les Terres de l’Ebre, que és l’única zona productora a Catalunya. Tot i això, un 90% d’aquests 20 milions s’exporten a altres països. Però sabien que menjar clementines IGP Terres de l’Ebre, que són de temporada, de proximitat i cultivades a través del sistema de producció integrada, és un plaer dels déus? Per què, llavors, no en comprem més? Per deu cèntims de diferència? O per què no coneixíem la seva existència? Si és per aquest últim motiu, ja no tenen excusa!

Molt sovint trobarem abans clementines d’altres procedències, que han viatjat milers de quilòmetres per arribar a l’establiment de venda. Però, tot i que –incomprensiblement– són més barates, val la pena cercar aquell supermercat o fruiteria que ven Clementines IGP Terres de l’Ebre. Principalment, perquè la seva qualitat no té res a veure amb la resta: són més dolces, sucoses i suaus.

Les clementines IGP Terres de l’Ebre poden trobar-se en tota mena d’establiments i botigues de dins i, sobretot, fora de les comarques productores. Tot i això, com que al mercat català no hi ha prou demanda, no totes les que es produeixen al territori estan certificades amb el segell d’Indicació Geogràfica Protegida, que és la que assegura la seva qualitat gustativa.

Avui dia, aquestes delicioses, dolces i sucoses clementines es poden trobar a la venda en supermercats Consum, Bonpreu i Caprabo. Però una altra fàcil i còmoda solució és comprar-la online. La cooperativa Soldebre, per exemple, ofereix la possibilitat de comprar-ne a través del seu web: www.lamasiademartins.com. Totes aquestes opcions asseguren que el consumidor comprarà les Clementines de les Terres de l’Ebre més fresques, acabades de collir del camp.

Les clementines amb certificació IGP corresponen a les categories comercials Extra i Primera, i són envasades en caixes o safates amb una etiqueta adherida on consta, a més del nom comercial i els requisits de la legislació vigent, el nom i el logotip de la IGP, així com el símbol comunitari.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Mercé Trinidad a desembre 27, 2019 | 19:18
  Mercé Trinidad desembre 27, 2019 | 19:18
  Estic a Canyelles, entre Vilafranca I Vilanova, com puc comprar
 2. Icona del comentari de: Anònim a desembre 27, 2019 | 20:03
  Anònim desembre 27, 2019 | 20:03
  Són molt bones ,però no les trobes a molt llocs.
 3. Icona del comentari de: Joana a desembre 28, 2019 | 08:28
  Joana desembre 28, 2019 | 08:28
  Jo les compro a bon preu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa