Vadegust
Els cinc millors suplements per a reforçar la immunitat

Els complements alimentaris, suplements dietètics o vitamínics són substàncies que es poden utilitzar per a afegir nutrients a la dieta o per a reduir el risc de desenvolupar problemes de salut. Si tens especial interès en aquests productes perquè vols cuidar-te més, avui et recomanem cinc suplements que, concretament, t’ajudaran a reforçar la immunitat, tal i com publica Ok Diario. Són els següents:

Equinàcia

La planta equinàcia ens ajuda a mantenir-nos protegits contra refredats i grips, ja que augmenta les defenses per a combatre a les infeccions. Augmenta l’activitat del nostre sistema immune estimulant l’alliberament d’Interleucina i interferó.

Gelea reial

La gelea reial destaca per les seves propietats regeneratives per a pell i ossos. Així mateix, es caracteritza perquè el seu consum contribueix a alentir el procés d’envelliment i ens dota de vitalitat. Es recomana prendre durant l’esmorzar. A més, és font de vitamines del grup B, que també són beneficioses per a combatre l’ansietat i equilibrar el sistema nerviós.

Un complement alimentari | Pixabay

Vitamina C

Com que a l’hivern, els virus respiratoris són els més freqüents entre les malalties, per a aquests casos, el millor és mantenir el nostre sistema immunitari fort i la Vitamina C pot ser un gran aliat. La vitamina C, a més d’ajudar a millorar la immunitat, és antioxidant.

Vitamina D3 vegetal

La Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) reconeix que la vitamina D és essencial per a l’absorció de calci i la mineralització òssia, regula la funció del sistema immunitari i regula la proliferació i diferenciació cel·lular. La seva deficiència és cada vegada més comuna a Espanya tot i comptar amb una dieta variada i ser un dels països europeus amb més hores de sol. La Societat Internacional d’Immunonutrició recomana suplements de vitamina D3 de 10 a 100 micrograms per dia, principalment per a les persones grans o aquells amb deficiència de vitamina D.

Probiòtics

El terme ‘probiòtic’ s’utilitza, segons l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) de manera general i es refereix a espècies bacterianes, ceps bacterians o espècies de microorganismes vius, com Lactobacillus helveticus, Lactobacillus rhamnosus, etc.

Els probiòtics poden formar part de la composició de diferents tipus d’aliments, entre els quals s’inclouen els iogurts, el quefir i altres productes alimentaris consumits de manera habitual com a part de la dieta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa