Vadegust
Catalunya envia una alerta per un embotit contaminat amb listèria

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha enviat una alerta sanitària per un embotit contaminat amb listèria que s’ha distribuït a diversos territoris de l’estat espanyol a través de la cadena de supermercats Lidl. L’òrgan depenent del Departament de Salut ha notificat a a l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) mitjançant el Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) de la presència de Listeria monocytogenes en el producte.

L’embotit, de la marca Friber, es comercialitza amb el nom Cecina fumada a rodanxes amb oli d’oliva. De moment les autoritats sanitàries no han notificat cap cas de listèria pel consum del producte, però recomanen a qualsevol persona que tingui un paquet de l’embotit amb data de caducitat 11/07/2023 que el torni al punt de venda, on li retornaran els diners.

“En cas d’haver consumit aquest producte dels lots afectats i presentar alguna simptomatologia compatible amb listeriosi (febre, mal de cap, vòmits o diarrea), es recomana acudir a un centre de salut”, diuen des de l’Agència de Salut Pública.

Característiques del lot de cecina contaminat

  • Nom del producte (a l’etiqueta): Cecina con aceita de oliva
  • Marca Comercial: Friber, S.A.
  • Aspecte del producte: Cecina en rodanxes envasada
  • Data de caducitat: 11/07/2023
  • Pes d’unitat: 100 g
  • Temperatura de conservació: refrigerat

La incidència l’ha detectat la mateixa empresa que comercialitza el producte i ha procedit a retirar tots els lots no venuts del producte. Segons les autoritats sanitàries catalanes, l’embotit contaminat s’ha distribuït a supermercats Lidl d’Aragó, Cantàbria, Navarra, la Rioja i el País Basc, tot i que no poden descartar que s’hagi redistribuït a altres comunitats i, per tant, demanen precaució a la ciutadania.

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha traslladat l’alerta sanitària a totes les autoritats competents a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) perquè es “verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa