Vadegust
Casa Tarradellas posa en marxa un nou centre logístic a Gurb

Casa Tarradellas ha iniciat aquest mes de desembre l’activitat en una nova planta a Gurb. Aquest nou complex se suma als 9 centres de producció actuals de l’empresa, ubicats a Gurb, Vic i Olost. En aquesta primera fase, la nova instal·lació estarà orientada al picking de producte acabat, permetrà que l’empresa ampliï la seva capacitat logística en 20.000 palets. S’hi ha destinat una inversió de 30 milions d’euros.

Les noves instal·lacions de Mas Galí són completament autònomes respecte a les altres unitats productives. Compten amb un alt nivell tecnològic, que suposa una automatització dels processos logístics, aconseguint així facilitar la feina del personal i l’estandarització del sistema. Disposa de tres magatzems robotitzats amb fred, un per producte acabat, l’altre per producte en curs i un tercer per matèria prima.

El nou centre logístic de Casa Tarradellas a Gurb | ACN

Eficiència energètica

En el nou centre Casa Tarradellas també ha primat l’eficiència energètica de la planta amb un projecte pioner. Així, la planta està equipada amb circuits de refrigerants naturals que permeten eliminar l’ús de calderes. Gràcies a un sistema de bescanviadors es recupera l’energia tèrmica dels gasos d’alta pressió del sistema de refrigeració centralitzat de la planta. Aquest sistema és entre un 70-80% més eficient en la transformació de d’energia primària a fred i és el primer centre equipat amb aquesta tecnologia a Espanya.

A nivell d’il·luminació el centre està equipat 100% amb tecnologia LED, el que suposa també un estalvi del 60% del consum elèctric d’aquesta partida. Fins i tot es preveu equipar el centre amb plaques solars per generar-ne l’energia pròpia necessària.

Mentalitat Mediambiental

Durant aquest any Casa Tarradellas ha posat en marxa el projecte de la planta de reciclatge i co-extrussió de PET que recupera i reutilitza els retalls de material PET que actualment es produeixen a les seves línies d’envasat aplicant la tecnologia més innovadora. La planta de 3.700 m2 és independent i dissenyada a propòsit amb la finalitat de recuperar els retalls de plàstic generats en el procés d’envasat de la companyia.

Aquest projecte situa a Casa Tarradellas com la primera empresa que elabora productes refrigerats dotada amb la capacitat de reciclar els seus propis envasos. La inversió és de 10 milions d’euros i amb aquest projecte Casa Tarradellas avança en la seva política de sostenibilitat, a la vegada que redueix costos i augmenta la competitivitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa