Vadegust
Un Cap d’Any de cinc estrelles gran luxe en una Barcelona amb toc de queda

Les restriccions imposades pel Govern han trastocat els plans que molts barcelonins havien fet per la nit de Cap d’Any. El tancament de l’oci nocturn, la prohibició de reunir-se grups de més de 10 persones i el toc de queda, han limitat dràsticament les possibilitats de celebració de l’últim dia de l’any. Una de les poques opcions que han quedat, més enllà de fer-ho a casa i no haver d’avortar sobtadament la festa a partir de la 1 de la matinada, és celebrar-ho en un hotel. En aquests establiments, un cop finalitzin les celebracions permeses, sempre queda l’opció de seguir la festa en les habitacions, encara que sigui controlant el volum per no molestar als veïns.

Si sou de butxaca fonda, els hotels més luxosos de Barcelona, els de 5 estrelles gran luxe, han posat tot el seu savoir-faire perquè els seus clients puguin celebrar la nit de Cap d’Any de la manera més plaent possible, oblidant-se de la situació que es viu més enllà de les seves portes. Tots ells han preparat packs especials perquè les persones que els han triat per fer el sopar de gala es puguin quedar a dormir a l’hotel, gaudint del sopar, de l’habitació i d’un esmorzar de somni abans de sortir al carrer i enfrontar-se a la crua realitat de la pandèmia.

Àpat a l’Hotel El Palace Barcelona | Facebook Hotel El Palace Barcelona

El sopar de gala més econòmic de tots els hotels de gran luxe de Barcelona és el que ofereix el Gran Hotel La Florida, situat a la carretera de Vallvidrera al Tibidabo, amb un preu de 195 euros per persona, amb les begudes i els impostos inclosos. La part central del menú està composada per una crema de ceps amb carabiners, castanyes i coco; un peix d’escata salvatge amb alls tendres i suc de rostit; i una galta de vedella de llet confitada amb un brioix salat. L’únic vi català que podreu gaudir es el cava Juvé Camps Reserva de la Família. A l’altre extrem hi trobem el sopar de gala de preu més elevat de tots els hotels de gran luxe de Barcelona , el que ha preparat l’Hotel El Palace, situat a la Gran Via cantonada Roger de Llúria, en la seva opció “only adults” (només per adults), amb un cost per comensal de 525 euros. En el menú s’ofereix una Royal de marisc amb carabiners i contrastos; rap de l’Atlàntic amb cremós d’arrels, saltejat de bolets i suc anisat; medalló de filet de Galícia, carxofes confitades i terrina de patata trufada. Els vins estan inclosos en el preu, però només tastareu vins forans -francesos i de La Rioja-. Aquest mateix hotel ofereix una altra opció per poder-hi anar amb menors, al preu de 375 euros per comensal.

Qui vulgui celebrar la nit de Cap d’Any prop del mar té l’opció de l’Hotel Arts, situat al carrer de la Marina, a la Vila Olímpica. En aquest hotel es podrà gaudir del menú que ha preparat el xef Paco Pérez en el restaurant Enoteca de l’hotel, guardonat amb dues estrelles Michelin. Amb un cost de 335 euros per persona sense vins, i de 495 amb el maridatge de vins, es podrà gaudir com a plats principals d’un ravioli de cranc de mar amb la seva americana i microverdures; llamàntol amb mantega marina, flors, fulles i brots d’hivern; angules, suc al wok d’anguila, gnocchi de patata a l’All i Pebre amb trufa Melanosporum; llobarro, Maître Hotel Marina i Romesco d’eriçons de mar i un filet de Wagyu, terrina de Nap de Capmany i tòfona.

Seguint a la façana marítima també es pot celebrar la nit de cap d’any a l’Hotel Eurostars Grand Marina, al World Trade Center, amb un menú de 225 euros amb els vins inclosos, amb els següents plats centrals: salpicó de llamàntol, brots tendres, maionesa de sucoral i caviar; llobarro salvatge amb crema de fonoll i tomàquets confitats i melós de vaca vella guisat al vi i tòfona amb Parmentier. A l’emblemàtic Hotel W per 420 euros per comensal amb els vins inclosos, es podrà assaborir, entre altres plats, un tàrtar de carabiners amb percebes, navalles i escopinyes amb emulsió de marisc; turbot amb bunyol de bacallà, carxofa confitada, puré de topinambur i salsa de marisc; un mar i muntanya de filet de Wagyu i llamàntol blau, puré d’api i bolets confitats. Els vins són tots forans.

A la muntanya de Montjuic, l’Hotel Miramar ofereix un sopar de gala per un preu de 220 euros amb els vins, alguns d’ells catalans, inclosos. Els plats centrals de l’àpat són: carpaccio de vieires amb cítrics, areng fumat i emulsió de yuzu; llobarro amb percebes, crema d’alga codium i gambeta vidre i una espatlla de cabrit desossada a baixa temperatura, cremós de celeri, rossinyols i albergínia thai.

Un plat del restaurant Enoteca de l’Hotel Arts | Facebook Hotel Arts Barcelona

Acabarem el recorregut pels hotels de 5 estrelles gran luxe de Barcelona amb els que estan situats al centre de la ciutat. L’Hotel Mandarin Oriental, ubicat al bell mig del Passeig de Gràcia, en el seu restaurant Moments es gaudirà del menú que han preparat els xefs Carme Ruscalleda i Raul Balam que té un cost per comensal de 298 euros sense vins, i de 378 si es vol fer el maridatge de vins. En aquest menú se servirà, entre d’altres plats, caviar Petrossian sobre una pell de truita; llobarro al curry, amb chutney de tamarinde i carbassons; sarsuela de peixos i mariscs, i ànec a la taronja. Un tros més amunt, a l’Hotel Majestic ofereixen en el seu restaurant Solc un menú especial de Cap d’Any per 385 euros amb el maridatge de vins inclòs. Els plats principals d’aquest menú seran: caldereta de llamàntol del Mediterrani amb gnocchi de safrà nacional; besuc al forn de carbó amb pil-pil de plàncton i percebes; terrina de garrí amb guisat de tubercles. Si seguim pujant pel Passeig de Gràcia, un cop travessada l’Avinguda Diagonal, als Jardinets de Gràcia, l’Hotel Casa Fuster ofereix un menú especial de Cap d’Any amb un preu de 325 euros per persona, maridat amb vins catalans i francesos, on els plats principals són: amanida de tàrtar de llamàntol, olives negres deshidratades, tirabecs i ous de guatlla a baixa temperatura; caneló de celebració amb foie i tòfona negra, cansalada cruixent i “trinxat de la Cerdanya”; rap rostit al “Beurre Blanc” de fruits secs damunt de terrina de ratatuille i cremós de tapenade; garrí confitat amb gamba, lingot cremós de patata trufada, a l’estil “Mar i Muntanya”.

A l’Eixample, l’Hotel Claris ha preparat un menú de Cap d’Any per 250 euros + iva, amb els vins inclosos, tots forans, on els plats principals són: bisqué de marisc, escuma d’ametlles, cloïsses i anisats; turbot a la meunière, crema de coliflor a la brasa i espàrrecs al Riesling; espatlla de xai confitada i rostida al seu suc amb polenta i prunes.

Nou comentari

Comparteix