Vadegust
La canyella té efectes positius per a la memòria

Potser no ho sabies o no t’ho havies plantejat mai, però la canyella té efectes molt positius sobre la memòria. Un recent estudi publicat en la revista Nutritional Neuroscience indica que la canyella no només és una interessant font de fibra, calci, ferro i vitamines, sinó que també és un antioxidant i antimicrobià, i un gran aliat de la nostra memòria.

Els efectes positius de la canyella per a la memòria

Aquesta espècia, molt comuna en la gastronomia internacional, posseeix alguns compostos bioactius que activen les funcions cerebrals relacionades amb la memòria, millorant significativament el potencial de retenir informació dels humans, segons recull Ok Diario.

Un altre informe, realitzat per la Universitat Rush a Chicago i difós en el Journal of Neuroimmune Pharmacology, assenyala que consumir canyella podria elevar els resultats obtinguts pels estudiants amb els problemes d’aprenentatge, segons es desprèn d’una sèrie de proves realitzades en ratolins de laboratori que van servir per a saber l’impacte gairebé immediat de la canyella.

La doctora Kalipada Pahan, una de les líders d’aquesta investigació, va explicar que tot sembla estar associat al benzoat de sodi, una substància química produïda quan la canyella es descompon en l’organisme i que estimula la plasticitat de l’hipocamp.

Atès que l’hipocamp és el principal centre de memòria del cervell, qualsevol substància que actuï sobre ell estimulant-lo podria considerar-se atractiva des del punt de vista de la capacitat de recordar. I la canyella destaca per una d’elles, benzoat de sodi.

Per tant, té sentit incloure-la en la dieta de persones grans o que poden tenir problemes per a retenir idees.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa