El Mercat de l’olla i la caldera torna a Caldes de Montbui. El Mercat va néixer fa onze anys sota el lema “Fem bullir l’olla” amb l’objectiu de singularitzar i posar en valor els productes de proximitat i de qualitat i els productes típics calderins, cuinats amb foc de llenya i aigua termal. S’ha fet cada any fins el 2020, quan la pandèmia va obligar a cancel·lar-lo a pocs dies de la seva celebració. Per aquest motiu, Caldes de Montbui té enguany dobles ganes de fer bullir l’olla gegant amb aigua termal i fer de nou aquesta demostració de gastronomia de proximitat.

El Mercat és un homenatge a la gastronomia més propera i a l’esforç per la qualitat dels productors i catalans amb to festiu i familiar. Per això, durant tot el cap de setmana del 19 i 20 de març s’oferiran parades de productes gastronòmics i productes artesans, i activitats i taller familiars -com la Gimcana Saludable, l’Estampa d’olla, la Fireta de fang, la Careta llaminera, les Mandales amb llegums de Caldes i l’espai de jocs interactius-.

El Mercat de l’olla i la caldera torna enguany a Caldes de Montbui | Cedida

1.500 litres en una olla per cuinar llegums amb aigua termal

A tot plegat s’afegeix una singularitat calderina: l’olla gegant amb 1.500 litres de capacitat on es cuinaran cigrons amb aigua termal i llenya. D’altra banda, a les 4 olles de 60 litres  que l’acompanyen s’hi couran llenties, a càrrec de llegums Perallada.

Els assistents podran assaborir tot plegat, passejar per les 75 parades que s’instal·laran al centre històric i gaudir del conjunt de tallers i activitats per a tots els públics que oferirà el mercat. S’hi trobarà una demostració d’artesania relacionada amb la terrissa, la cistelleria i la cuina i parades d’artesania diversa: culleres de boix, olles i cassoles d’aram, estris de cuina, vidre, ceràmica, fusta, pintura, bijuteria, minerals, sabons…

I als restaurants calderins “Se’ns en va l’olla”

En el recorregut, es podrà afegir una parada en qualsevol dels restaurants calderins que participen en la proposta “Se’ns en va l’olla” per gaudir de la gastronomia de cullera més típica de la zona.

Aquesta proposta consisteix en la creació d’un plat estrella a mans dels restauradors calderins que s’oferirà a les seves cartes del 19 al 27 de març. Cada restaurant proposa un plat singular creat en el context del Mercat de l’olla i la caldera i en aquest entorn gastronòmic que homenatja la cuina de proximitat i de qualitat amb una evident picada d’ull al fet termal.

A les cartes dels restaurants es podran degustar plats com les mandonguilles de cérvol guisades amb carxofes de calmarrillu i fesols de Can Perallada, garró de porc rostit acompanyat de verduretes de l’hort, pizza termal, peus de porc guisats amb bolets, sopa de verdures amb miso i fideus d’arròs, cassoleta d’arròs caldós amb carbassa al forn i tomàquet especiat, trinxat de botifarra de perol amb mongeta del ganxet, tàrtar de poma i reducció de vi dolç, peus de porc a la cassola fets a foc lent de llenya, cuscús amb tires de secret ibèric a baixa temperatura i chutney de carbassó, cassoleta de meloses de vedella amb bolets i Tonkotsu RAMEN (sopa de fideus acompanyada de cancel·lada de porc cuita amb espècies, algues, ceba tendra i ou Ajitsuke).

Llenties cuites al Mercat de l’olla i la caldera | Cedida

Les parades del Mercat de l’olla i la caldera

El Mercat tindrà un total de 75 parades, que es distribuiran a través d’un circuit de carrers del nucli antic de la vila: places de l’Església, de la Font del Lleó, Can Rius i carrers del Forn,  Samsó i Pont. Les parades que es trobaran a la fira oferiran productes de tot tipus: Participació de productors d’alimentació artesana de proximitat i també d’arreu de Catalunya (magdalenes, pastissos, codony, pizzes, bolets, pasta, pa, caramels, mel, xocolata, formatges, embotits…); Tes;  Bijuteria i joieria; Vidre pintat; Jocs d’enginy; Espelmes; Quadres; Minerals; Roba decorada; Encens; Ceràmica; Coixins de llavors; Nines de drap; Artesania amb ciment; Joguines de fusta; Plantes;  Pintura; Perfums; Plaques per a portes; Estany; Titelles; Heràldica; Calçat pintat; Bolsos i moneders; Artesania amb coure; Sabó; Remeis…

Participació de cuines sobre rodes

Per amenitzar la fira, pels carrers i places principals hi hauran instal·lats diversos “foodtrucks” que oferiran diferents especialitats gastronòmiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa