Vadegust
Què és el ‘brocomole’ i per quin motiu està tan de moda

N’has sentit a parlar mai del ‘brocomole’? És possible que sí, perquè ara s’està posant molt de moda. Segons publica el portal ‘65ymás‘, és un untable vegetal pensat per a ‘dipejar’ (menjar salses o patés mullant aliments diferents) elaborat en un 97% amb bròcoli i alvocat frescos.

Aquest producte s’incorpora a la línia d’especialitats que produeix l’empresa valenciana Janus Fruit i que comercialitza la també valenciana Anecoop a Europa a través de la seva xarxa de filials, explica la cooperativa agroalimentària. A més, és l’únic producte de l’estat espanyol seleccionat i nominat per un jurat independent com una de les deu millors innovacions que s’exposaran el 8 i 9 de febrer a Berlín en el marc del Fruit Logistica Innovation Award (FLIA).

Amb un 54% de bròcoli i un 43% d’alvocat, el ‘brocomole’ s’ha sotmès a un panell de consumidors coordinat per l’institut tecnològic AINIA amb “excel·lents resultats” en els paràmetres d’aspecte, color, aroma, sabor i consistència. Entre les conclusions més destacades es troba que el 72% dels panelistes va afirmar que repetiria la compra i el 78% va destacar que menjaria més bròcoli gràcies a aquest format.

Bròcoli | Pixabay

Es tracta d’una nova manera de consumir bròcoli que per a Anecoop suposa aprofitar el producte dels seus socis i mantenir totes les seves qualitats organolèptiques, però que pel seu aspecte o grandària no pot ser comercialitzat en fresc. El 3% d’ingredients restants són saboritzants (sal, ceba, coriandre, all, comí) i productes necessaris per a la seva conservació en refrigeració.

Segons els responsables del producte, suposa un 31% menys de calories, un 34% menys de greix i un 30% menys de sucres que el guacamole tradicional, a més d’un 37% més de proteïna. No té ni gluten ni lactosa i és font de fibra, vitamina C i potassi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa