Vadegust
Els beneficis del pròpoli que desconeixes i que són molt importants

Tots coneixem la mel, i segur que la fem servir relativament sovint. A més, els experts diuen que és un aliment que té diversos beneficis per a la salut. Però el que potser no coneixes tant és el pròpoli, un altre producte que resulta de les abelles. Aquesta substància, que les abelles fabriquen per a construir ruscos, no és part de la mel en si, sinó que s’obté normalment en el mateix procés d’extracció d’aquesta, aprofitant els apicultors per a fer-se d’ella.

Segons diverses investigacions científiques, aquest element és capaç de combatre els virus, els fongs i els bacteris dins del nostre organisme. Així ho indica la prestigiosa Biblioteca Nacional de Medicina dels Estats Units, institució que analitza l’impacte d’aquest material, similar a la resina, en entrar en contacte amb els òrgans, tal i com recull Ok Diario.

Mentre els professionals intenten concloure quins són els seus efectes específics en els pacients, aquests estudis inicials assenyalen que pot ser eficaç en tractaments contra la inflamació, la diabetis i les nafres bucals.

En tots els casos, el denominador comú és el seu potencial per a desfer-se dels microorganismes amenaçadors per als éssers humans, i això explica per què és un ingredient habitual en diferents teràpies medicinals.

Dos pots amb mel | Pixabay
Dos pots amb mel | Pixabay

Una de les seves aplicacions més freqüents és el col·lutori de pròpoli, recomanat per a prevenir o alleujar nafres que poden ser causades per diferents situacions, com el consum de medicaments contra el càncer.

Els seus principals beneficis

Més enllà dels ja mencionats, altres beneficis del pròpoli són com a antibiòtic natural contra afeccions respiratòries, com a cicatrizador de la pell, com a guaridor de cordes vocals danyades o per a fer gàrgares antibacterials.

És costum trobar-lo en format de caramels o com a preparat líquid, i sol ser de venda lliure.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa