Vadegust
Bars i restaurants reobriran dilluns amb limitacions horàries i d’aforament

Els bars i restaurants de Catalunya podran tornar a obrir a partir d’aquest dilluns 23 de novembre, però ho hauran de fer amb limitacions horàries i d’aforament. Així ho ha anunciat el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, en una roda de premsa des del Palau de la Generalitat, acompanyat de la portaveu Meritxell Budó.

Així, a partir de dilluns es podran obrir les terrasses de bars i restaurants amb una distància mínima de dos metres entre comensals de diferents taules, i amb una limitació de 4 comensals per taula, excepte que es tracti de grups bombolla. A l’interior, les mesures seran les mateixes, però amb una limitació de l’aformanet del 30%. L’horari d’obertura de la restauració serà de les 6 del matí a les 21:30 hores. En el segon tram, s’augmentarà la capacitat màxima a l’interior fins al 50%.

D’aquesta manera, el Govern ha presentat un procés de flexibilització de les mesures restrictives per la pandèmia de la Covid-19. El procés serà d’un mínim de dos mesos, que es dividirà en trams successius que permetran més reobertures i flexibilitzar aforaments. Aragonès ha explicat que “la situació és encara molt complicada i hem de salvar vides” però que “després de molts esforços, hem de flexibilitzar algunes mesures”.

Alhora, ha deixat clar que “no és un pla de desescalada”, sinó “un pla que ha de permetre un retorn progressiu de l’activitat”, i ha avisat que “fins que el gruix de la ciutadania estigui vacunada, el retorn a la normalitat no és possible”.

Més mesures

A més, en aquesta primera de quatre fases, cinemes, teatres, auditoris i sales de concert obriran al 50%, amb un aforament màxim de 500 persones. També es produirà la reobertura de les instal·lacions esportives a l’aire lliure, amb la meitat de l’aforament, però també a l’interior, amb un límit del 30%. El confinament municipal de cap de setmana passarà a ser comarcal en la segona fase. El confinament perimetral i el toc de queda es mantenen en les quatre fases, tot i que es poden produir canvis en funció de l’evolució.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa