Vadegust
La barcelonina Sartoria Panatieri, millor pizzeria d’Europa el 2023

La millor pizzeria d’Europa 2023, fora d’Itàlia, està a Barcelona. Es tracta de Sartoria Panatieri, que s’ha posicionat al número 1 de la guia 50 Top Pizza Europe que elabora el país transalpí. La pizzeria dels xefs Rafa Panatieri i Jorge Sastre també ha estat reconeguda amb el Premi Especial Latteria Sorrentina a la Millor Pizza de l’Any -per una pizza que combina salsa de tomàquets xerri cuits, mozzarella i holandesa d’alfàbrega- i amb el Premi Green Oven per les seves pràctiques sostenibles.

La pizzeria ha celebrat el reconeixement amb un post a les seves xarxes socials, on han escrit: “Gràcies a l’esforç de tot el nostre equip hem aconseguit un dels nostres majors somnis i estem molt contents i orgullosos de dir que som la MILLOR PIZZERIA D’EUROPA. Us esperem a les nostres Sartorias amb el forn encès i els braços ben oberts!”.

Una de les pizzes de Sartoria Panatieri | Facebook Sartoria Panatieri

El top 5 de la guia 50 Top Pizza Europe

En una cerimònia celebrada a Barcelona aquest dimecres, la influent guia ha anunciat les 50 millors pizzeries europees, una llista que inclou en el segon lloc a l’establiment Baest de Copenague, a Dinamarca, i en el tercer a 50 Kalò, a Londres. El top 5 el completen Via Toledo Enopizzeria, de Viena (Àustria), en quarta posició i Pizza Zulú, de Fürth (Alemanya, en cinquena).

Seguidament, a la sisena posició apareix la pizzeria madrilenya Fratelli Figurato, i en la desena una altra de barcelonina, La Balmesina. Dins del top 50 també hi ha la madrilenya Baldoria (13), la bilbaïna Demaio (17), Oro Di Napoli, de Santa Cruz de Tenerife (41), i Infraganti Pizza Bar, d’Alacant (45).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa