Vadegust
El Barcelona Beer Festival 2021 tanca amb “molt bon sabor de boca”

Aquest diumenge a la tarda s’han tancat les portes de la IX edició del Barcelona Beer Festival i ho han fet deixant molt bon sabor de boca a organitzadors, cervesers i visitants que han pogut retrobar-se en la que continua sent la cita més important dedicada a la cervesa artesana del Sud d’Europa.

Després de la seva cancel·lació l’any 2020 a poques hores de la celebració, el BBF 21 suposava tot un repte, que ha estat batut i amb èxit. Perquè malgrat l’actual situació i les restriccions i les mesures de seguretat que s’han mantingut en tot moment, els visitants han pogut gaudir, tastar i aprendre de la mà dels propis elaboradors. A més de les més de 600 cerveses diferents que s’han servit aquests tres dies, els assistents al certamen han pogut descobrir autèntiques joies cerveseres, algunes rareses i, per descomptat, les cerveses premiades al Barcelona Beer Challenge (celebrat al maig de 2021).

Aquest BBF ha demostrat, a més, que el sector està més viu que mai i que enguany, tot i la pandèmia ha servit, fins i tot, per a deixar florir alguns brots verds, com el que representen les joves cerveseres nòmades, que han estat unes de les protagonistes d’aquest festival.

També ho han estat les cerveses més de moda del moment, les àcides i de fermentació mixta, cerveses que fins i tot s’aproximen o trepitgen terrenys de l’enologia, en emular mètodes d’elaboració o fins i tot en usar mostos de raïm, com ho han demostrat els cervesers de la delegació italiana, presentant el nou estil Italian Grappe Ale.

L’edició més musical i més dinàmica

I és que, el BBF 21 tornava amb moltes ganes i forces renovades. Ha estat una edició més musical, amb més activitats complementàries, més gastronomia, en les quals s’ha potenciat als guanyadors del Barcelona Beer Challenge (celebrat al maig de 2021) amb aixetes i estand propis, i en la qual s’han descobert les cerveseres més noves del moment, algunes d’elles creades durant la pandèmia.

Una de les grans estrelles d’aquest BBF 21 ha estat, com s’havia anunciat, Cascade Brewing, una de les cerveseres més prestigioses dels Estats Units per la seva trajectòria i innovació en l’ús dels barrils de fusta per a la maduració de la cervesa. El seu pas pel certamen barceloní s’ha confirmat com un dels plats forts.

Així mateix, aquesta IX edició del Barcelona Beer Festival ha demostrat el gran interès del públic per les activitats complementàries. Així, han estat tot un èxit tant els Tastos Rotatius, on els participants coneixien i cataven diverses cerveses de diversos elaboradors en directe i en petits grups, com també les sessions gastronòmiques de maridatge, com l’oferta per la Fundació Oficis de la Carn i la cervesera Lorena Bazán, del col·lectiu Pink Boots Society.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa