Vadegust
Un bar prohibeix als seus clients beure suc de taronja

Sí, sona increïbe, però ha passat: hi ha un bar que ha prohibit als seus clients beure suc de taronja. El xef Ricard Camarena, reconegut com un dels millors cuiners d’Espanya, té diversos establiments a València, entre ells un bar en el Mercat Central, i ha explicat el següent a la ‘Cadena Ser’, tal i com recull Ok Diario: “Nosaltres servim suc de taronja mentre tenim taronja valenciana. Al juny ens aprovisionem i després estem un mes i mig sense suc“.

I continua: “Alguns ho entenen i d’altres no. A vegades has de donar explicacions i a alguns estrangers, sobretot, els costa d’entendre que estant a València no es puguin prendre un suc de taronja en qualsevol moment de l’any, però és que el suc que els puc oferir jo a l’agost és el mateix que es podrien prendre a Àustria. No cal tenir tanta por al fet que la gent no t’entengui. El que s’ha d’entendre ets tu mateix”.

Segons el calendari publicat a la web de la IGP Cítrics de València, el mes d’octubre comença a haver-hi taronges de la varietat Fukumoto. Poc després arriben les Washington, Caracara o Navelina. El punt àlgid de la producció de taronges es produeix entre gener i març, quan coincideixen fins a 12 varietats al mateix temps.

Un suc de taronja | Pixabay
Un suc de taronja | Pixabay

Però la producció va disminuint gradualment fins a juny, quan únicament queden les varietats Delta Seedless, València Late, Midknight i Barberina. Entre juliol i setembre la producció de taronges és pràcticament nul·la.

Ricard Camarena continua explicant: “El mercat t’exigeix coses tremendes, com tenir de tot durant tot l’any, i nosaltres reaccionem oferint el que tenim al voltant. Nosaltres portem el compromís amb la temporada fins a les últimes conseqüències, però ho fem per una qüestió d’intel·ligència: està més bo, és més barat i és més accessible. A vegades cal protegir el client de si mateix“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa