Vadegust
L’aliment que t’encanta i que, a més, t’ajuda a dormir

Doncs sí, encara que pugui semblar increïble hi ha un aliment que segur que t’agrada molt i que, a més, té la particularitat que t’ajuda a dormir. En realitat, depèn del que mengis abans d’anar a dormir. Els aliments que són “excitants” i contenen substàncies com el sucre i la cafeïna han d’evitar-se absolutament. També abans de dormir s’ha d’evitar l’alcohol perquè afecta negativament la fase REM de la son. I els formatges, segons molts, són pesats i també poden arribar a donar malsons, tal i com publica Ok Diario.

No obstant això, els aliments que es poden menjar sense problemes abans d’anar a dormir són les nous, les avellanes i tot el que representa l’àmplia categoria de la fruita seca que de fet, són sempre un snack al qual ningú li pot dir que no. A més, sembla que no només són un refrigeri nocturn acceptable, sinó que també poden ajudar a equilibrar el pes.

Fruits secs | Pixabay
Fruits secs | Pixabay

El responsable és l’aminoàcid anomenat “triptòfan” que és capaç d’activar la serotonina, o l’hormona que estabilitza l’estat d’ànim i ens ajuda a dormir millor. La fruita seca és especialment rica en aquest aminoàcid, començant per les nous i les ametlles. Aquests dos fruits, en particular, també són rics en magnesi i melatonina al mateix temps, per a ajudar a reduir l’insomni i millorar la qualitat de la son.

Els festucs també són particularment rics en melatonina, i tindria efectes molt superiors que els suplements que es troben en el mercat. El mateix passa amb les nous del Brasil, que també són riques en seleni.

Finalment, abans de ficar-te al llit, d’entre tots els fruits esmentats, el que és més saludable i recomanable són les nous. Però vigila: han de ser completament naturals, és a dir, no cobertes de sal ni de sucre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa