Vadegust
L’aliment que et fa tenir gasos durant una setmana

Els gasos no són una patologia greu però són molt molestos. Tant els rots com la inflor i també les flatulències estan generades per una mala digestió dels carbohidrats simples i complexos. Com aquests nutrients s’absorbeixen deficientment, l’intestí s’omple de gasos que ha d’eliminar i ho fa d’aquestes maneres. També hi ha casos en els quals els gasos es deuen a l’estrès o a intoxicacions alimentàries, si bé aquests són els menys comuns.

Què són els gasos intestinals?

Normalment, els gasos de l’intestí tenen dos orígens. Poden provenir de l’aire que empassem mentre ens estem alimentant. Així mateix, són el resultat de la fermentació dels aliments que realitzen algunes dels diversos bacteris de la flora intestinal, tal i com recull Ok Diario.

Quanta més presència de fibra soluble hi hagi en els aliments que consumim, més gasos es produiran en els intestins. Paradoxalment, la fibra soluble és clau per a prevenir aquests gasos i poder regular la nostra flora intestinal adequadament.

Sopa de llenties | Pixabay
Sopa de llenties | Pixabay

L’aliment que et fa tenir gasos durant una setmana

Els llegums són un dels aliments que més li costa digerir al metabolisme, i entre ells podem esmentar les mongetes, les llenties, els pèsols, els cigrons i els cacahuates, etc. El seu alt contingut en oligosacàrids, una variant de midó que el nostre intestí no aconsegueix descompondre, fa que la flora intestinal hagi d’encarregar-se d’elles generant els gasos al cap de dues o tres hores de la seva ingesta.

Específicament, les llenties són l’aliment que més gasos provoca. Posseeixen 31 grams de fibra soluble per cada 100 grams de pes. Després venen les mongetes blanques, amb 23 grams de fibra soluble per cada 100 grams de pes i, en tercera posició, els cigrons.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa