Vadegust
La 59a Fira de l’Oli de les Borges Blanques manté vendes

La Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues de les Borges Blanques ha tancat aquest diumenge la seva 59a edició fent un balanç “positiu” pel que fa el retorn al format presencial, que s’ha combinat amb el virtual i també les vendes, que segons ha indicat l’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, “s’han mantingut” respecte edicions anteriors. . Tot i així, Palau ha dit que ja té la mirada posada a la 60a edició del 2023, que espera que es pugui celebrar amb el format habitual. “A veure si la podem celebrar amb tot l’esplendor com estem acostumats i encara més per ser la 60a”.

Després de l’edició virtual del 2021, aquest cap de setmana les Borges Blanques ha tornat a acollir una nova edició presencial de la Fira de l’Oli, aparador que serveix per presentar les novetats del sector oleícola i donar visibilitat als productors agroalimentaris del territori. A més, aquesta 59a edició s’ha completat amb un espai virtual que ha comptat de nou amb una botiga en línia. En aquest format sí que han baixat les vendes, però, en canvi, han pujat les del pavelló: “Per tant, podem donar gairebé per consolidades les dos formes, tant presencial com virtual”, ha indicat l’alcaldessa.

En canvi, el que sí ha baixat ha estat el nombre de visitants: durant els tres dies la fira ha rebut 1/3 dels visitants que va rebre a la darrera edició presencial, és a dir, unes 20.000 persones. La 59a edició de la fira ha aplegat 79 expositors, dels quals 30 del sector de l’oli i 49 expositors agroalimentaris, que han ocupat una superfície de més de 5.000 metres quadrats. Durant els tres dies s’han dut a terme una seixantena d’activitats, entre tallers, presentacions i demostracions gastronòmiques presencials i en línia amb xefs de renom, com és el cas dels germans Sergi i Javier Torres; el guanyador de Masterchef 2021, Adrià París, o Quico Arumí, de Can Jubany. Entre altres, també hi han participat la ‘influencer’ gastronòmica Dolors Mateu i el periodista Pepe Antich, que han estat proclamats ambaixadors de l’Oli de Qualitat de Catalunya.

Gent passejant pel pavelló dedicat als productes agroalimentaris del territori a la 59a Fira de l’Oli de les Borges Blanques | ACN

Els expositors celebren tornar al format presencial

La trentena d’expositors del sector oleícola s’han mostrat satisfets de tornar al format presencial, després de dos anys sense poder ensenyar els seus productes al Pavelló de l’Oli. I és que malgrat l’assistència de públic ha estat inferior respecte edicions anteriors a la pandèmia, han dit que tenien “ganes” de retrobar-se amb els clients.

“Potser hauria pogut estar més animada de visitants però hem superat les expectatives que portàvem“, ha explicat la tècnica d’oleoturisme de la Cooperativa Arbequina, Magda Garret, que ha afegit que la fira “és el punt de trobada per degustar el primer oli de la campanya” i “un aparador” per donar a conèixer els seus productes.

En el mateix sentit s’ha expressat la representat d’Oli Castelló, Romina Alsina, que ha qualificat la fira de “festa” per al sector i ha dit que és un “orgull” poder “poder tornar a la normalitat després de la pandèmia”. De la seva banda, el tècnic comercial de la Cooperativa de Juncosa, Pep Arturo, ha dit que el certamen serveix perquè “la gent conegui i vegi el producte tant fantàstic” que té de la comarca. “És la fira del nostre territori i si no venim aquí a promocionar el nostre producte seria una falta de respecte”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa