Vadegust
Els 5 aliments que no sabies que afebleixen les teves defenses

Ja ho diuen, que som el que mengem. I tant és així que els aliments que ingerim tenen conseqüències sobre el nostre cos i la nostra salut. D’aquesta manera, veiem alguns aliments que no sabies que afebleixen les teves defenses i per què són tan perjudicials. La resposta immunitària concorde a les necessitats del metabolisme requereix que s’obtinguin les energies indispensables per a rebutjar aquests factors externs que ens amenacen i, per tant, depèn del menjar, tal i com publica Ok Diario.

Begudes alcohòliques

Són les principals enemigues del cos humà pel que fa a la protecció contra diferents malalties. Fins i tot en petites quantitats i a curt termini, el sistema immunitari pateix les conseqüències de la seva ingesta. Només hauríem de consumir una copa de vi de tant en tant, intentant descartar les altres opcions.

Estudis publicats en la revista Alcohol Research emparenten l’alcohol amb afeccions pulmonars com la pneumònia, i també l’associen amb una mala cicatrització de les ferides sagnants.

Sal o aliments salats

La sal sola o els aliments que la contenen produeixen una baixada notable de les defenses. El mateix passa amb les dietes riques en sodi, que segons l’OMS ha de reduir-se a no més de 5 grams diaris.

A més, la sal és la principal causa de la hipertensió, un trastorn que afecta el 42% dels adults espanyols. Generalment, la hipertensió deriva després en episodis cardiovasculars com ACVs o infarts de miocardi.

Un grapat de sal | Pxhere
Un grapat de sal | Pxhere

Sucre

Com passa amb la sal, el problema més gran que tenim en vigilar amb el sucre és que no podem veure’l. Tots dos acostumen a estar amagats en molts aliments que considerem saludables, com ara sucs o iogurts.

Un informe difós per The American Journal of Clinical Nutrition argumenta que les persones que consumeixen uns 100 grams de sucre al dia són incapaces de destruir els bacteris nocius dins del seu organisme.

Cafeïna

Quan ens passem de cafè llavors podem augmentar la inflamació i comprometre la immunitat, detallen els experts.

Grasses saturades

Sabem que no són gens bones, especialment totes aquelles que ja estan cuinades i que no són insaturades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa