Vadegust
Els 5 aliments congelats que són especialment saludables

Sovint pensem que un aliment congelat perd les seves propietats i que, si en tenia de positives, deixen de ser-ho pel simple fet d’haver estat sotmesos a un procés de congelació. Però ‘Ok Diario‘ desmunta aquest mite, i assegura que hi ha aliments naturals, no processats, que són sotmesos des de la seva recol·lecció a processos d’ultracongelació que, per la seva rapidesa i per les característiques intrínseques del producte, mantenen totes les seves propietats.

Gambes congelades | Pxhere

I fins i tot hi ha alguns aliments congelats que poden tenir més nutrients que la seva versió fresca simplement pel fet d’haver estat congelats just després de la seva recol·lecció en el seu millor moment de maduresa. Alguns d’aquests aliments són:

  1. Verdures congelades: Les verdures congelades que pots trobar en els supermercats ja tallades i netes no inclouen additius ni sal i és molt recomanable consumir-les per a arribar a la ingesta mínima diària, tal com recomana l’Organització Mundial de la Salut (OMS).
  2. Fruita i fruits del bosc: La fruita congelada està plena de nutrients saludables i és una bona manera d’evitar el desaprofitament d’aliments, perquè no es posen dolentes ni cal tirar-les. El seu consum augmenta i podem trobar-la pelada i preparada en trossets per a consumir o fer receptes com a batuts, smoothies, etc. Encara que poden perdre fins a un 15% del contingut de vitamina C en el procés de congelació, continuen sent una font molt saludable d’alimentació.
  3. Peixos ultracongelats: Els peixos ultracongelats són una excel·lent opció ja que d’una banda es manté el valor nutricional del peix, per un altre, evita el creixement de bacteris i finalment, eliminem la possibilitat d’intoxicació amb anisakis.
  4. Marisc congelat: El marisc congelat també pot ser una bona opció per a incloure en una dieta sana: musclos cuits, gambes pelades, petxines de pelegrí, etc. són una bona solució per a tenir-ho sempre disponible i completar les proteïnes de plats com regirats, saltats, amanides o arrossos.
  5. Grans: Les bosses congelades de grans com a arròs, blat de moro o quinoa es venen ja cuits a altes temperatures el que fa que aquest grup d’aliments tan saludables sigui més fàcil i ràpid de menjar ja que normalment cal bullir-los o cuinar-los durant llarg temps. Mantenen les seves propietats i només hauríem de fixar-nos en què no tinguin sal o olis afegits

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a febrer 15, 2022 | 09:18
    Observador febrer 15, 2022 | 09:18
    Potser tot aixó sigui cert, però també ho és que el menjar congelat desmereix el seu sabor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa