La 1640 és una nova cervesa que ha sortit al mercat aquest passat mes d’octubre i que ha estat fabricada pels mestres cervesers i malters Josep Torrent i Lluís Torrent, pare i fill, ànimes de Mestres Cervesers Catalans, una cervesera situada a Torrebesses a la comarca del Segrià.

Aquesta cervesa, nascuda amb la vocació de convertir-se en la cervesa nacional de Catalunya, pren el seu nom de l’any en què els segadors catalans, defensors de la terra, iniciaven una revolta contra la monarquia absolutista del rei Felip IV de Castella i als quals es vol rendir un homenatge tot reivindicant la història de Catalunya.

Una cervesa 100% natural

D’estil Golden Ale, la seva elaboració es fa seguint la Llei de la Puresa, decretada el dia de Sant Jordi de 1516 pel rei Guillem IV de Baviera i segons la qual la cervesa només es podia fer amb tres ingredients: aigua, ordi i llúpol. De fermentació alta, amb llevats del tipus Saccharomyces cerevisiae a temperatura ambient, en el seu procés de fabricació es fan servir quatre maltes i un llúpol noble aromàtic. No es filtra ni es pasteuritza, no conté sucres residuals i és molt baixa en gluten, és una cervesa 100% natural.

La nova cervesa 1640

Notes de tast

Servida a la copa, presenta un color daurat intens i brillant, típic del seu estil, de carbonatació mitjana i forma una corona d’escuma blanca, densa i persistent amb bona retenció.

En nas és intensa i s’aprecien aromes afruitades i de caràcter cítric, ambdues fines i delicades que provenen del llúpol, acompanyades d’algunes notes herbàcies i de subtils especiats.  En boca té una molt bona entrada, on es mostra força àmplia, fresca i amb una textura suau, de poc cos. Destaca el gust de malta, de caràcter dolcenc, molt pronunciat i en perfecte equilibri amb una amargor moderada que li dona un punt llaminer extra que s’afegeix a la que ja li conferien les notes afruitades.

És una cervesa de qualitat, apta per a tota mena de paladars, molt allunyada tant de les cerveses comercials com de les cerveses artesanes tradicional, idònia per gaudir-la a tota hora i en tot moment, per apaivagar la set i tant ens pots acompanyar tot compartint unes tapes com una bona xerrada amb la parella, els amics o la família. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ferran a desembre 02, 2022 | 18:25
    Ferran desembre 02, 2022 | 18:25
    Genial!!!!
  2. Icona del comentari de: Guerau a desembre 04, 2022 | 13:36
    Guerau desembre 04, 2022 | 13:36
    Que suposo trobarem al Bon Preu i a l'Esclat, oi? Amb sort al Caprabo i segur que ni al Dia ni al Mercadona, ni al Condis. M'equivoco?
    • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a desembre 04, 2022 | 17:18
      Pere LLimonera i Citronell desembre 04, 2022 | 17:18
      mercadona es de quillos
  3. Icona del comentari de: Jo a desembre 05, 2022 | 13:16
    Jo desembre 05, 2022 | 13:16
    No era la 1714?
  4. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a desembre 07, 2022 | 14:19
    Luisnomeacuerdo desembre 07, 2022 | 14:19
    Cerveza regional, Ramón,porque no creo que en España, la nación, la conozcan mucho. Venga no hay de qué,

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa