Vadegust
Aragonès: “Sentim-nos orgullosos del llegat de l’oli i l’agricultura”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va inaugurar aquest divendres a les Borges Blanques la 60a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, on va reivindicar “la importància del sector” a Catalunya, amb més de 350 empreses que donen feina a 1.500 treballadors i facturen més de 860 milions d’euros l’any, això com “l’aposta continua per l’excel·lència”.

Rebem el llegat d’un paisatge modelat pel cultiu de l’olivera que, juntament amb la vinya i els cereals, és la base de l’alimentació mediterrània. Sentim-nos orgullosos d’aquest llegat que hem rebut, posem-lo en valor i garantim-ne tot el futur”, va remarcar el cap de l’Executiu.

Aragonès va destacar que l’oli que s’elabora a Catalunya “és un producte apreciat arreu” i del qual “n’hem de treure pit”, i va assegurar que “les dificultats no ens han de fer menystenir cap dels actius que tenim al país, tampoc l’agricultura i l’alimentació”.

Aragonès durant la inauguració a les Borges Blanques la 60a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues | Govern

Per aquest motiu, el cap de l’Executiu va subratllar que el Govern està “al costat” del sector i que seguirà treballant amb totes les eines que tingui a l’abast “per garantir la rendibilitat i la continuïtat de les explotacions” i la continua millora de la qualitat del producte. “El que hi ha dins una ampolla d’oli és l’esforç de moltíssimes generacions, és la capacitat de treballar col·lectivament, unint esforços per tirar endavant i per fer cada vegada un producte millor. És una cultura i una manera d’entendre el món que hem de defensar”, va afegir. I va recordar com a mostra d’aquest compromís iniciatives com la Llei d’Espais Agraris o les mesures de suport al sector agrícola davant d’inclemències climàtiques molt dures.

Després de la inauguració institucional, el president va visitar els diferents estands ubicats a la mostra i també va entregar el Premi Cultura de l’Oli a l’Escola Agrària de les Borges Blanques. La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, i la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, van acompanyar el president.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa