Vadegust
El restaurant Can Poal, un obligatori del Vallès Oriental 

De vegades et trobes amb espais que et deixen bocabadat i capten l’atenció de tots els teus sentits des d’un primer moment. Aquest és l’efecte que deixa el restaurant Can Poal, a Vallromanes (Vallès Oriental). 

Aquest establiment està en mans del xef i propietari Ferran Balet, que fa més uns catorze anys va decidir submergir-se en el món de la restauració amb el seu propi restaurant. Un lloc que no tan sols t’enamora per l’execució i delicadesa dels seus plats, sinó per l’espai on es troba: una masia com les d’abans, on la pedra vista i les bigues són les protagonistes. I les parets estan plenes d’història. 

Un dels plats del restaurant Can Poal

De fet, la masia on Balet deixa fluir l’art de la seva cuina pertany al seu llegat familiar. Ara, amb els fogons ha trobat una manera de retre homenatge a tots aquells que l’han acompanyat fins on és ara. La seva cuina, a banda de parlar de les seves arrels, és un homenatge els plats de xup-xup, els productes de la terra i a les receptes de la cuina tradicional catalana. La carta ofereix un menú degustació, per menys de cinquanta euros, que no té res a envejar al que podria oferir un local sibarita i de renom. Caneló de carabassó ecològic amb brandada de bacallà, olivada, tomàquet sec i textures de ceba i nori cruixent; terrina de porc ibèric de gla, melmelada de taronja amarga, codony ecològic, verds i nous de macadàmia; o melós de vedella i llet lacada amb bolets i parmentier de patates, són alguns dels plats que es troben a la carta d’aquesta temporada. 

Una carta que es regeix per la disponibilitat dels productes de temporada, de proximitat i ecològics i que combina tradició amb estacions, oferint un resultat esplèndid en boca i un emplatat digna de fotografia. Una de les grans virtuts de Can Poal és que el seu menú és molt honest. Encara que es veu i se sent que els plats han requerit una elaboració i disseny d’hores, les racions són com les de casa: generoses i que permeten fer més d’una cullerada per gaudir dels sabors i textures que es barregen amb enginy en cada proposta. 

Un dels plats del restaurant Can Poal

Can Poal a les quatre forquillades aconsegueix convertir-se en un d’aquells llocs que recomanaries amb els ulls tancats i on tens la necessitat de tornar-hi, encara més sabent que la carta es renova constantment. És un oasi entre la mar de restaurants que deixen insatisfet i que, per desgràcia, fan que tornis a casa pensant “potser em podria haver cuinat jo mateix”. 

L’amor, la vocació i els anys d’experiència queden recollits en cadascun dels plats que Balet i el seu equip porten a taula. L’atmosfera de Vallromanes, el caliu d’una masia de poble i la proximitat de tracte que ofereix el local fan de Can Poal un restaurant immillorable. Un establiment que ja és prou conegut per no ser un secret, però que viu amb la senzillesa dels locals tradicionals i amb la creativitat dels que aspiren a convertir-se en referents de la cuina catalana. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Xurriaca Pallaresa a març 23, 2023 | 05:23
    Xurriaca Pallaresa març 23, 2023 | 05:23
    Can Poal es com l´au Fènix, que del foc en fa vida, de fet no hi ha rés mes plaent, que viure amb passió el que ets i el que vols ser.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa