Vadegust
La barcelonina Sartoria Panatieri, tercera millor pizzeria del món

A Catalunya hi ha la tercera millor pizzeria del món. Concretament, a Barcelona, i es diu ‘Sartoria Panatieri‘. L’establiment s’ha proclamat número 3 en el rànquing mundial de 50 Top Pizza, que va anunciar la seva nova llista al Teatre de la Cort del Palau Reial de Nàpols. ‘Sartoria Panatieri’, propietat de Rafa Panatieri i Jorge Sastre, ja es va proclamar el mes de maig passat com a millor pizzeria d’Europa (excloent Itàlia) en el rànquing de 50 Top Pizza. I ara, en el rànquing mundial, ha escalat de cop un total de 19 llocs!

El primer lloc de la llista hi ha dos restaurants, que han quedat empatats. Els dos es troben a Nàpols i són: I Masanielli, de Francesco Martucci a Caserta, i 10 Diego Vitagliano. El segon premi ha estat per a Una Pizza Napoletana d’Anthony Mangieri, a Nova York.

Les següents posicions (del 4 al 10) les ocupen cinc pizzeries italianes i dues asiàtiques: The Pizza Bar On 38th (Tòquio), I Tigli (San Bonifacio), Seu Pizza Illuminati (Roma), 50 Kalò (Nàpols), Bottega (Pequín), 180g Pizzeria Romana (Roma) i I Masanielli – Sasà Martucci (Caserta).

En aquest rànquing de les 100 millors pizzeries del món, les ciutats més representades són Nova York, Nàpols i Roma amb 5 pizzeries; Tòquio, Londres, Milà i Caserta amb 4; i Sao Paulo i Copenhaguen amb 3; sent Itàlia el país que més pizzeries col·loca en el rànquing, ni més ni menys que 43.

A Catalunya, Sartoria Panatieri i La Balmesina, a Barcelona, s’alcen amb el 3r i 50è lloc.

La pizza de Mortadel·la de La Balmesina | Facebook La Balmesina
La pizza de Mortadel·la de La Balmesina | Facebook La Balmesina

Premis especials

Els Premis Especials d’enguany han reconegut als pizzers i pizzeries que han fet mèrits aquest any 2023: Michele Pascarella, de Napoli on The Road a Londres, ha rebut el premi ‘Pizzer de l’Any’; i el premi a la ‘Pizza de l’Any’ ha estat per a la de Crosta Pizzeria (Makati, Filipines), elaborada a base de culatello, cireres negres de Tasmània marinades en Marsala, crema de gorgonzola, mozzarella i vinagre balsàmic.

El premi especial ‘Millor Carta de Vins 2023’ se l’ha emportat Via Toledo Enopizzeria, a Viena, de Francesco Calò, mentre que el premi a ‘Millor Proposta de Pasta 2023’ ha estat per a Ribalta, a Nova York, de Rosario Procino i Pasquale Cozzolino.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa