Vadegust
Cantina Lab, un restaurant cooperatiu compromès amb la proximitat

En el bressol de Can Batlló, l’antiga fàbrica tèxtil del segle XIX del barri de la Bordeta de Barcelona, hi ha la Cantina Lab. “Des d’abans de la Covid-19 que tenim en marxa aquest projecte cooperatiu, però vam inaugurar oficialment el 2020”, explica a Vadegust el soci fundador del projecte, Marc Lema.

El nom de la Cantina agafa sentit quan se sap que el projecte inicialment va començar per ser la cantina de l’escola d’audiovisuals que hi ha al costat del local. Però, ara, aquest establiment s’ha convertit en un punt de trobada de la zona, on tant la carta de sopars com el menú de migdia atrau la gent que es mou pel barri com també a grups de persones que hi van expressament. 

L’oferta gastronòmica l’enfoquem sempre en productes ecològics, de proximitat i de temporada”, diu Lema, mentre puntualitza que la carta compta amb una extensa opció per a vegetarians i vegans. “Cuinar amb productes de temporada fa que en el nostre menú sempre hi hagi moltes opcions vegetals”, afegeix. 

Carrot Cake vegana del restaurant Cantina Lab | Facebook Cantina Lab Can Batlló

Crema de xampinyons, amanida thai, bulgur amb tahina i verdures, risotto de bolets o tacos de pollastre ecològic, són algunes de les opcions que ofereix la carta d’aquest restaurant. Una carta que destaca per uns plats colorits, amb notes de totes les parts del món i amb un predomini de productes frescos. Tal i com assenyala Lema, un dels principals objectius del projecte és apropar-se a la gent i al barri. Per això, a la Cantina Lab hi ha una gran oferta d’activitats culturals i també molta voluntat de promoure diferents iniciatives, ja siguin vinculades amb l’alimentació com amb el moviment de l’economia social i solidària.

“A partir de setembre començarem a fer un mercat de pagès a la plaça del davant de la cantina”, revela Lema. Aquest mercat permetrà apropar el concepte de la cuina del restaurant a peu de carrer. Una cuina basada en la sostenibilitat i els equilibris, que busca fer gaudir de l’àpat, però també posar de relleu la importància d’allò que mengem i la importància de nodrir-se amb principis, tant ètics com de salut. “Amb les iniciatives culturals aconseguim fer xarxa amb altres agents del barri i teixir més lligams”, comenta Lema.

Un plat de carxofes del restaurant Cantina Lab | Facebook Cantina Lab Can Batlló

Actualment, la Cantina Lab està en mans de tres sòcies i segueix els principis del moviment cooperativista. Per això, gran part de la seva feina resideix en generar un impacte social, ja sigui oferint un punt de trobada acollidor, com també convertint l’espai en un escenari de concerts musicals, per apropar la cultura, o participant en mercats d’artesania i segona mà. Per exemple, per Sant Jordi, el restaurant va organitzar un punt d’exposició dels llibres de Can Batlló. 

Sigui com sigui, la Cantina Lab, amb dos anys de vida, ja ha demostrat ser un projecte amb unes inquietuds i motivacions que el distingeixen de la resta. A banda de trobar-se en un indret excepcional de Barcelona i comptar amb una carta delicada i propera, serveix en cada plat una filosofia pròpia i beu d’una economia més humana i conscient. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa