Ja ho sabem, que el Delta és un lloc màgic on la Mediterrània es troba amb les aigües del Riu Ebre. Un entorn privilegiat amb les condicions d’humitat, fertilitat, i riquesa, ideals per al cultiu de l’arròs. En aquesta ubicació privilegiada, l’any 1927 es va fundar la Càmara Arrossera del Montsià, una cooperativa agrícola amb més de 3.000 socis, units en la missió d’elaborar els diferents arrossos de la marca Montsià, preservant la riquesa i diversitat natural del Delta de l’Ebre i el seu parc natural.

El secret d’aquesta cooperativa està en la passió de totes les persones que la integren: socis agricultors, transportistes, nutricionistes, gestors, comunicadors, etc. Anualment, arròs Montsià produeix una mitjana de 40.000 tones d’arròs, de diverses especialitats com extra, bomba, llarg, integral, vaporitzat, etc. A més, la cooperativa té diverses certificacions i reconeixements de qualitat: “Quality”, Distintiu DOP Denominació d’Origen Delta de l’Ebre, norma BRC de seguretat alimentària i norma IFS Food.

arros montsia arroz fachada camara arrossera façana sur

La varietat Montsianell

Montsianell és una varietat de gra rodó exclusiva  de la cooperativa de la Càmara Arrossera del Montsià. És una varietat hereva de la família Bahia-Senia.

Desenvolupada a La Càmara ha representat una millora dels valors agronòmics en quant a producció i respecte del medi ambient, donada la seva poca necessitat d’abonat i l’alta resistència a la pyricularia.

Es una de les poques varietats admeses a la Dop de l’arròs del Delta de l’Ebre i, com els seus antecessors Bahia-Senia- al plat té la millor capacitat d’absorció de sabors i també li aporta tot l’esforç de recerca i cura dedicat durant el seu conreu, tant a nivell sensorial com de homogeneïtat dels seus grans sencers i uniformes.

Arròs de categoria Extra

La categoria Extra és la millor en l’àmbit de qualitat i implica que un arròs com Arròs Montsià Extra amb DOP té un percentatge de grans perfectes, proper al 100%. Si passeges per la prestatgeria dels arrossos del teu supermercat, a més a més de trobar-te arrossos amb i sense DOP o arrossos monovarietals o barreges, veuràs arrossos que s’identifiquen com a EXTRA, categoria I o categoria II.

Aquesta classificació determina la proporció de grans sencers i perfectes que conté cada paquet d’arròs. I a major proporció de grans sencers millor cocció i capacitat d’absorció de sabor.

DOP Delta de l’Ebre

La DOP Delta de l’Ebre és el nom que se li atorga a un producte alimentari que pertany i es produeix en l’àmbit del Delta del riu Ebre i que forma part de les comarques del Baix Ebre i del Montsià, a la província de Tarragona. Per obtenir aquesta denominació d’origen, és clau a més, que el treball de producció, elaboració i fins i tot envasat hagin estat realitzats en la mateixa àrea de cultiu i creació del producte, és a dir al Delta de l’Ebre.

A la cooperativa de La Càmara Arrossera del Montsià porten anys dedicats al cultiu i producció d’arròs de la millor qualitat, que juntament amb la preservació de la riquesa natural de Delta de l’Ebre i el seu Parc Natural, li atorguen la garantia d’un producte emparat per la Denominació d’Origen Protegida Arròs de Delta de l’Ebre, amb l’etiqueta o distintiu de qualitat del Consell Regulador.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa