Vadegust
Els 5 ‘influencers’ gastronòmics catalans que t’agradarà seguir

El món gastronòmic català batega amb força també a les xarxes socials, on una nova fornada de prescriptors i creadors de contingut està transformant la manera com descobrim restaurants, receptes i vins. Amb estils molt diversos, tots comparteixen una passió autèntica per la cuina i la voluntat de fer-la més propera, visual i inclusiva. Des de Vadegust et presentem cinc perfils que no poden faltar al teu mòbil, si ets amant del bon menjar.

Una persona fent una foto amb el mòbil a una hamburguesa | Freepik

In and Out Barcelona

L’Andreu Font i la Stefania Talento són les dues persones que generen els continguts d’In and Out Barcelona. Aquest perfil va començar a publicar a Instagram el 2012 amb la voluntat de compartir els millors bars, restaurants, esdeveniments i plans per Barcelona. Actualment, s’han convertit en uns prescriptors reconeguts de restaurants i també porten les seves crítiques més enllà de la ciutat.

Cada recomanació està escollida amb criteri i comunicada amb una mirada àmplia que va més enllà del menjar, tenint en compte aspectes com l’interiorisme, l’ambient o l’experiència global.

Marta Clot, la dels vins 

Marta Clot, coneguda a Instagram com @ladelsvins, va descobrir el món del vi gairebé per casualitat després de fer un curs d’iniciació. Amb una estètica molt cuidada i una comunicació honesta, parla de vins com qui recomana llibres o cançons: d’una manera lúdica, senzilla i distesa.

Per a ella, beure vi hauria de ser un acte cultural i lúdic, i això només s’aconsegueix desmuntant els codis elitistes que han dominat tradicionalment aquest sector. Amb el seu projecte, fa més accessible i atractiu el vi per a totes les generacions.

Núria Domènech, FoodieTourBCN

Ella és qui hi ha al darrere de FoodieTourBCN, un perfil d’Instagram centrat a recomanar restaurants d’arreu de Catalunya, que va començar fent una atenció especial als establiments de Barcelona.

Amb vídeos curts, plans àgils i una estètica neta, el seu estil ha captivat més de 97.000 persones, cosa que converteix el seu compte en un referent en català dins el món foodie. Actualment, Domènech aposta per visibilitzar la gastronomia del territori i promoure una cultura gastronòmica local i sostenible.

Laura Ponts, bodegons culinaris 

Amb més de 417.000 seguidors a Instagram, Laura Ponts és una artista visual de la gastronomia. Estilista culinària, fotògrafa i cuinera formada a l’Escola Hofmann de Barcelona, es va fer famosa per crear bodegons únics amb llum natural i el seu mòbil, amb signatura d’artista.

Actualment, es dedica a compartir receptes fetes amb productes de proximitat que també tenen el seu propi ADN i on l’oli juga un paper essencial. Com ella expressa el seu blog, “vull que la gent vulgui menjar-se la foto”.

Una persona amb una fotogaleria del mòbil plena de plats de menjar | Pexels
Una persona amb una fotogaleria del mòbil plena de plats de menjar | Pexels

Laura Zurriaga, Croqueta de xocolata 

Professora de cuina i pastisseria, va començar a guanyar popularitat compartint receptes senzilles i saludables al seu perfil. Amb vídeos àgils i propers, ha ajudat a popularitzar el concepte de “sanot”: postres bones per al cos i per al cap, baixes en sucres i pensades per a tothom. Avui dia, Croqueta de Xocolata és una presència habitual a TV3 i s’ha convertit en una veu jove i empàtica que connecta amb milers de persones que volen menjar millor sense renunciar al plaer.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Carmen Parent a agost 04, 2025 | 19:20
    Carmen Parent agost 04, 2025 | 19:20
    M'interessa molt el tema gastronòmic i és per això que vull subscriure'm.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa