En aquesta proposta, es presenten uns canelons lleugers de verdures on el formatge Fines Herbes de Mas el Garet adquireix un protagonisme natural gràcies al seu perfum aromàtic i a la seva textura suau.
El formatge Mas el Garet Fines Herbes està elaborat a partir d’una base feta d’un formatge de llet pasteuritzada de cabra, de quallada enzimàtica i pasta premsada, condimenten la pell amb diferents herbes i espècies, entre les quals destaca, per damunt de totes, la sajolida. La maduració és de 2 a 3 setmanes.

Comença sofregint amb calma ceba tendra picada en un raig d’oli d’oliva fins que queda transparent i melosa. Tot seguit s’incorpora carbassó i pastanaga tallats a daus petits, que es cuinen fins a esdevenir tendres però encara ferms. Quan les verdures arriben al punt desitjat, s’afegeix una part del formatge esmicolat, que es fon delicadament i actua com a element cohesiu del farcit, aportant-hi un matís làctic i fresc.
Amb el farcit reposant, es procedeixen a bullir les làmines de pasta per a canelons fins a obtenir una textura ‘al dente’. Un cop escorregudes i temperades, s’unta lleugerament la superfície amb oli i es disposa una cullerada generosa de verdures i formatge. S’enrotlla cada caneló amb cura i els col·loca en una safata de forn prèviament greixada.
Per completar el plat, s’elabora una crema suau escalfant nata líquida amb un grapat de formatge Mas el Garet Fines Herbes esmicolat o ratllat, deixant que es dissolgui lentament fins a formar una salsa fluida i aromàtica. Aquesta cobertura es vessa per sobre dels canelons, que tot seguit s’enfornen uns quinze minuts a temperatura moderada fins que la superfície adquireix un daurat lleuger.
En sortir del forn, els canelons es decoren amb fines herbes fresques, com sajolida, farigola o cebollí, que reforcen el caràcter aromàtic del formatge. El resultat és un entrant càlid i delicat, o bé un principal lleuger però ple de matisos, que posa en relleu la versatilitat d’aquest formatge de cabra tan característic.

