Receptes

Formatge Roig del Montsec | Formatgeria de Clua

Receptes amb formatges catalans: amanida tèbia de formatge Roig del Montsec

Comparteix
El formatge, amb la seva pell recoberta de pebre vermell, es converteix en el centre d’una amanida tèbia plena de matisos mediterranis
Croquetes de peix | Freepik

Les croquetes de peix, un tast d’història i territori

Comparteix
Són pròpies de les comarques costaneres dels Països Catalans i a tot arreu es preparen de manera semblant
Daus cruixents de formatge | Freepik

Receptes amb formatges catalans: daus cruixents de formatge El Ferrer

Comparteix
És un aperitiu que juga amb la intensitat i l’aroma del formatge de pasta cuita
Sardines amb pa | Pxhere

Les arengades amb raïm, un plat que es menja durant la verema

Comparteix
El plat (o el costum) és típic de Catalunya i el País Valencià, i avui els veremadors s’ho mengen, si poden, asseguts a taula, a l’ombra
Carpaccio de tomàquet amb formatge | Freepik

Receptes amb formatges catalans: carpaccio de tomàquet amb crema de formatge Cabraflor

Comparteix
És un plat lleuger i refinat, ideal per obrir un àpat amb un punt d’elegància
Un arròs | Freepik

L’arròs de cap de nero, un plat de l’Empordà

Comparteix
No resulta fàcil de trobar per la raó que, de neros, no n’hi ha cada dia
Pollastre per preparar la recepta | Freepik

Receptes amb formatges catalans: pollastre rostit amb salsa de formatge Roques Blanques

Comparteix
És un plat que evoca la cuina dels diumenges a les masies de pagès, amb aromes que omplen la casa i records de taules compartides
Aigua de llima | Freepik

L’aigua de llima, un dels refrescos més populars

Comparteix
La fórmula és senzilla: suc de llima, aigua i sucre, i després cal posar-lo a la nevera
Amanida de préssec amb formatge | Freepik

Receptes amb formatges catalans: amanida de préssec amb formatge Màquia i avellanes

Comparteix
Aquesta amanida d’estiu és un festival de contrastos
Amanida de síndria amb mató i menta | Freepik

Receptes amb formatges catalans: Amanida de síndria amb mató de Montserrat

Comparteix
És una amanida fresca i lleugera ideal per als mesos més calorosos