Vadegust
Pastís de formatge de Postres Masgrau, el cheesecake més nostrat

El pastís de formatge, quan és bo, és una de les millors postres que es poden gaudir. El seu èxit s’evidencia per ser un dels pastissos més freqüents de trobar en els menús i les cartes dels restaurants. De fet, a la Viquipèdia, la mare de totes les enciclopèdies, hi podem llegir que el pastís de formatge és una de les postres més consumides del món i, potser, una de les més antigues que utilitzen lactis diferents de la llet. El primer registre que fa esment al pastís de formatge ve de l’any 2000 abans de Crist, encara que no serà fins al romà Marco Porcio Catón (o Cató el Vell) quan la recepta aparegui en un dels seus tants llibres, amb apunts de cuina romana, anomenat “D’agri cultura”.

A Catalunya tenim la sort de comptar amb alguns obradors que s’han especialitzat en l’elaboració artesana de postres làctiques i, entre elles, del pastís de formatge. Un dels més reeixits és Postres Masgrau, de Sant Vicenç de Torelló, a la comarca d’Osona. Segons expliquen a la seva pàgina web, i serà una de les dues úniques pistes que trobareu, el seu pastís de formatge l’elaboren a partir d’una recepta típica del barri de Brooklyn. Els més fans d’aquest pastís ràpidament hauran pensat que a Postres Masgrau es van inspirar en la mundialment famosa i coneguda recepta de la Junior’s Bakery, l’establiment propietat de la família Rosen al barri de Brooklyn, un dels temples del cheesecake i punt de peregrinació dels amants d’aquest pastís.

Pastís de formatge de Postres Masgrau | Facebook Postres Masgrau

La segona pista que expliquen en la seva pàgina web és que el pastís de formatge de Postres Masgrau és una combinació entre el formatge cremós, la crema de llet, i que s’elabora al bany maria. La recepta original americana cou el pastís al forn. En qualsevol cas, el pastís de formatge de Postres Masgrau és un pastís que farà les delícies dels amants d’aquestes postres. El seu gust intens de formatge, amb les notes caramel·litzades, combinat amb una textura esponjosa, densa i fundent, és tota una delícia.

Aquest pastís el presenten al mercat en forma rodona i quadrada de vàries mides i es pot trobar en algunes cadenes de distribució.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa