Vadegust
Iogurt natural de La Reula, irresistible temptació

Un iogurt és un producte que s’obté a partir de fermentar la llet. Per fer-ho s’inocula a la llet una proporció igual de bacteris dels gèneres Lactobacillus i Streptococcus, que es multipliquen i descomponen la lactosa, i certs àcids grassos de cadena curta, en àcid làctic. Es deixa la barreja durant 4 a 6 hores amb una temperatura de 45 ºC perquè adquireixi un pH de 4,6 a 4,7, moment en que la caseïna de la llet precipita i obtenim el que coneixem com a iogurt. Depenent de com l’elaborador faci aquest procés, obtindrà una textura determinada o una altra, i també condicionarà l’acidesa final que els consumidors trobin del iogurt. Reconegut com un dels aliments més saludables, el iogurt és un producte molt popular pel seu alt contingut de vitamines del grup A i B, una gran quantitat de proteïnes i minerals com el calci, el magnesi i el fòsfor, tots ells components essencials per a una funció correcta dels processos que realitza l’organisme.

La Reula són uns elaboradors de productes làctics artesanals que es troben a Fígols d’Organyà, a la comarca de l’Alt Urgell, i que treballen amb un sistema de cercle tancat. La família Majoral elabora els iogurts i els altres productes lactis -com mató, formatge fresc, crema de iogurt, llet fresca i nata- amb la llet que obtenen del seu propi ramat de vaques de raça frisona. Un ramat que volta els 300 caps i que s’alimenta amb farratge produït a la seva finca, fet que garanteix la màxima qualitat de la llet.

El seu iogurt és de gust intens, amb acidesa baixa i ben equilibrada i una textura cremosa molt particular, capaç d’atrapar al consumidor des de la primera cullerada. Aquest iogurt és sensacional per gaudir-lo tot sol, però si la seva acidesa encara no us satisfà, aleshores li podeu afegir una petita dosi d’algun edulcorant que l’acabi de neutralitzar.

No és cap sorpresa quan a l’entrega de premis del Concurs de Formatges Artesans del Pirineu de la Seu d’Urgell s’anuncia que una de les medalles en la categoria de iogurts i llets fermentades és pel iogurt natural de La Reula.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa