Vadegust
Formatge Vilavella amb taronja, a la recerca de nous sabors

La formatgeria Vilavella, situada a Basturs, al Pallars Jussà, elaboren els seus formatges a partir de la llet certificada ecològica que obtenen del seu ramat de cabres, format per cabres alpines i murciano-granadines. Elaboren una bona colla de formatges, entre ells formatges que condimenten amb diferents ingredients. Un dels més singulars és el formatge amb taronja.

Partint de la base del seu formatge fresc, li afegeixen a la quallada trossets de taronja confitada, que un cop integrats a la pasta del formatge atorguen al formatge un punt de textura i aroma molt particular, sumant-se i enriquint les aromes làctiques de nata fresca pròpies dels formatges elaborats amb llet de cabra. L’addició d’herbes aromàtiques o remeieres, condiments o espècies a l’interior dels formatges és una pràctica que va néixer a França, als anys 60 del segle passat, amb l’objectiu de potenciar el sabor dels formatges frescos.

Formatge Vilavella amb taronja | formatgesvilavella.com

Es presenta al mercat en peces cilíndriques que volten el mig quilo. És un formatge que no presenta pell, d’aromes làctiques fresques, fàcilment identificable pels puntets de color taronja que presenta en tota la seva superfície, i que també trobem en el seu interior, un cop el tallem. En desfer-se el formatge a la boca, el sabor làctic caprí, lleugerament àcid, del formatge es barreja amb el punt dolcenc i subtilment amargós dels trossos de taronja confitada, quedant un gust molt particular que el fa molt llaminer. D’altra banda, trobem enmig de la textura tova i humida del formatge la textura sòlida dels trossets de taronja confitada.

Per la seva originalitat és un formatge que, més enllà de gaudir-lo tot sol, ens pot enriquir i donar punts de diferenciació com a ingredient en amanides o en altres receptes de cuina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa