Quan es tasten els formatges d’aquesta formatgeria, tots deliciosos, podríem pensar que en estar ubicada en un monestir està tocada per la mà de Déu. Però si li pregunteu a la Sílvia Soler, l’ànima d’aquest obrador artesanal de formatges, de ben segur que us farà avinent les dificultats i l’esforç que li suposa elaborar els seus formatges. A la Formatgeria del Miracle cuiden tots els detalls, tant a nivell de producció com de comercialització, i segurament aquest tarannà és el que els ha portat al punt d’excel·lència en que es troben.

Les Cuines és un formatge que pertany a la família de les pastes toves elaborades amb llet crua d’ovella, una família que compta a casa nostra amb grandiosos formatges. Va ser el primer formatge que van elaborar i van voler batejar-lo amb el nom de l’indret del santuari on es va instal·lar la formatgeria, les cuines.

En primer pla el formatge Les Cuines | Facebook Formatgeria El Miracle

És fàcil de reconèixer per la seva pell florida i cendrada. La maduració és de 40 dies i es presenta al mercat en peces cilíndriques d’uns 350 grams. Una de les virtuts d’aquest formatge és que amb 40 dies de maduració, quan surt de la formatgeria, presenta unes característiques organolèptiques  que permeten gaudir-lo molt. La textura de la pasta és cremosa i esdevé gairebé líquida tan bon punt es tempera a la temperatura ambient. Això significa que cal anar ràpid a tallar-lo. Si ens encantem, es liquarà (per efecte de la proteòlisi) i costarà molt tallar-lo en condicions, sobretot si n’hem de fer molts talls.

Les aromes que desprèn la pell d’aquest formatge recorden l’ambient humit dels cellers i la seva pasta és d’aromes intensament làctiques, de mantega salada. Però el que enamora de veritat de Les Cuines és la seva textura cremosa, que flueix per tota la boca, portant el seu sabor a tots els racons. Molt ben equilibrat  i en perfecte harmonia entre la intensitat i l’elegància, és un formatge d’aquells que deixa empremta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa