Doncs sí: Harvard recomana prendre una salsa catalana per les seves múltiples propietats, beneficioses per a l’organisme. Estem parlant del romesco, una preparació que porta tomàquet, all, pebrots i fruita seca, la qual cosa fa d’aquesta salsa una font inesgotable de variats nutrients, segons publica Ok Diario.
Recordem que el tomàquet, el seu ingredient principal, compta amb fibra, potassi, vitamina C i carotenoides i antioxidants. En relació a les bondats de la fruita seca, les avellanes i les ametlles proveeixen calci, vitamina E i greixos monoinsaturadas. Per part seva, l’all ajuda a controlar el colesterol i la pressió arterial. I els pebrots són rics en fibra natural i vitamina C. Sumats, tots ells, a l’oli d’oliva verge extra, famós per la seva acció que redueix els riscos cardiovasculars.

Origen i usos més comuns del romesco
En aquest article, els experts d’Harvard recomanen a tothom que deixi de costat el quètxup i adopti la salsa romesco. Originària de la zona de Tarragona, tots els ingredients abans citats són rematats amb sal, pebre i vinagre a gust. Evidentment, com passa amb el gaspatxo i altres receptes, després hi ha versions segons el cuiner i les tradicions.
Els especialistes d’Harvard aconsellen a més provar-la en els sandvitxos, untant-la al pa per la part interna. Els usos més comuns d’aquesta salsa són els calçots, i també s’acompanyen de tot tipus de carns, peixos i vegetals. Extremadament versàtil, un dels seus majors avantatges és que s’elabora amb matèries primeres que tots acostumem a tenir a casa.
Informació nutricional del romesco
Cada porció de salsa romesco suposa la ingesta d’unes 240 calories. Més enllà d’això, són significatius els seus percentatges de fibra, proteïnes i greixos sans. Com més tomàquet, menys calories tindrà; i com més fruita seca i oli d’oliva, més calories.

