Vadegust
Vergés avisa que “no es pot córrer” amb l’obertura de la restauració

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha donat per feta la pròrroga del toc de queda, que finalitza el període de 15 dies inicials aquest dilluns. “Continuarà segur”, ha dit en declaracions a Ràdio 4, al temps que ha apuntat que s’allargaria per 15 dies més. De la mateixa manera ha afirmat que miraran “de quina manera es prorroguen” la resta de mesures i en ser preguntada sobre la possibilitat d’una obertura parcial de la restauració, per exemple les terrasses, no ho ha descartat però ha alertat que “no es pot córrer”. D’altra banda, ha augurat un Nadal “molt complicat” pel que fa a la situació epidemiològica. Ha dit que els grans dinars s’hauran d'”evitar del tot” i ha instat a fer trobades reduïdes i espaiades en els dies.

Vergés ha constatat l’inici de la millora de les dades però ha apuntat que encara no han baixat ni el nombre de casos ni la pressió sanitària i per això ha instat a “anar pas a pas” abans de plantejar-se relaxar restriccions. “Estem en el camí però no és qüestió d’ara haver de córrer“, ha declarat. De fet, ha dit que això seria “contraproduent” i ha apostat per mantenir les mesures per “refermar” la baixada i arribar en bones condicions a les properes setmanes i mesos. “Es baixa més lent del que es puja”, ha insistit.

Vergés ha tornat a descartar ara per ara un confinament domiciliari perquè les mesures existents “han de ser suficients” per reduir la incidència, sempre i quan no s’intenti “córrer massa” en la desescalada. Tot i això, la consellera ha apuntat que amb les mesures actuals el missatge ja és de reduir la mobilitat a anar a l’escola o la feina, sempre que no es pugui teletreballar, i poca cosa més.

Un Nadal diferent

“Jo crec que patirem”, ha dit Vergés sobre el Nadal en quant no es podrà viure de la forma habitual de retrobament familiar i grans dinars i sopars. Tot i això, ha afegit que si s’aconsegueix reduir el nombre de casos diaris ha de ser possible que la gent visqui el Nadal aplicant les eines de què disposa.

En aquest sentit, ha parlat de “triar bé en quin moment” es veu a cada familiar, no encadenar moltes trobades i apostar per veure una part de la família uns dies i “esperar uns dies per veure l’altra part de la família”.

Vergés ha dit que el millor és fer trobades el més reduïdes possibles, tot i que no ha concretat si es mantindran les limitacions a sis persones ja que ha dit que “no necessàriament importa el número exacte”. Tot i això, ha descartat del tot les grans trobades i ha apostat per altres de reduïdes, més curtes –per exemple canviant el dinar amb sobretaula per una trobada a la tarda- i aplicant totes les mesures de seguretat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa